Asunmaa tavoittelee Jyväskylässä luokan kärkisijoja – “Samanlaiseen pitäisi pystyä”

29.7.2019 / 09:16
Teemu Asunmaa on hallinnut tänä vuonna SM1-luokkaa rallin SM-sarjassa (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Teemu Asunmaa starttaa torstaina käynnistyvään Neste Ralliin, Suomen MM-ralliin, urallaan nyt kolmatta kertaa. Rallin SM-sarjan kuninkuusluokan tämänhetkinen pistejohtaja lähtee tavoittelemaan kärkisijoja WRC2-luokassa.

Teemu Asunmaa, 32, osallistui Neste Ralliin ensimmäistä kertaa vuonna 2017. Asunmaa ajoi kaksi vuotta sitten WRC2-luokassa kolmanneksi ja samanlaista sijoitusta alavutelainen lähtee tavoittelemaan myös tämän vuoden kilpailusta. Kahden edellisen vuoden tavoin Asunmaa on mukana myös tänä vuonna Skoda Fabia R5 -autolla. Nuotteja Asunmaalle lukee Jani Salo, 43.

– Kyllähän tietysti samanlaiseen tulokseen pitäisi pystyä kuin 2017. Tottakai se helpottaa lähteä kolmatta kertaa samalla autolla, tietää mitä se on, Asunmaa sanoo.

Viime vuonna haaveet kärkisijoituksista murenivat lauantai-aamun etapilla, kun Skodan vetoakseli petti ja edessä oli lauantain osalta keskeytys. Ajamatta jäi silloin kuusi erikoiskoetta. Sunnuntaina Asunmaa palasi takaisin kilpailuun Ralli 2 -säännön turvin. Kilpailureitti on kokenut viime vuoteen verrattuna vain vähäisiä muutoksia ja Asunmaa myöntääkin, että vuosi sitten lauantaina jäämättä ajaneet erikoiskokeet vaikuttavat tänä vuonna varmasti jollain tavalla.

Kuluvalla kaudella Asunmaa on hallinnut rallin SM-sarjan SM1-luokkaa. Samaisen luokan vuoden 2017 Suomen mestari kantaa pistejohtajan viittaa harteillaan viiden ajetun osakilpailun jälkeen. Osakilpailuvoittoja tänä vuonna on tullut kaksi, joista viimeisin kesäkuussa Pohjanmaa Rallista.

– Onhan se aina helpompaa lähteä kilpailemaan, kun tietää, että ajo on jollain lailla sujunut ja ennen kaikkea viimeisissä kisoissa. Mutta kyllähän Neste Ralli on taas toki ihan eri kilpailu kaikin puolin. SM-rallit on niin eriluonteisia, Neste Ralli kun on samalla myös kestävyyskilpailu, Asunmaa muistuttaa.

Rallin SM-sarja jäi kilpailutauolle samaan aikaan kuin MM-sarja, joten suurin osa kuljettajista lähteekin kilpailutuntuman suhteen samalta viivalta Neste Ralliin. Asunmaan mukaan kesällä on ajettu testiä ja treenattu tulevaa kilpailua varten. Viimeiset hienosäädöt tehdään torstai-aamuna ajettavalla perinteisellä testierikoiskokeella.

Neste Ralli käynnistyy kuluvan viikon torstaina Harjun lyhyellä kaupunkierikoiskokeella ja maaliin saavutaan sunnuntaina. Neljän päivän kilpailu pitää sisällään 23 erikoiskoetta yhteispituudeltaan reilut 307 kilometriä.

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit