MOTORSPORT

Asunmaalle uran ensimmäinen voitto ulkomailla – “Ei puskettu älyttömästi”

Teemu Asunmaa yhdessä kartanlukijansa Ville Mannisenmäen kanssa ovat voittaneet lauantaina ajetun Sarma Rallin, Latvian rallisarjan kauden avausosakilpailun.

Sarma Rallissa ajettiin lauantaina kuusi erikoiskoetta yhteispituudeltaan reilut 88 kilometriä. Latvian rallisarjan kauden avausosakilpailu oli samalla myös Viron rallisarjan kauden toinen osakilpailu ja kilpailun keskuspaikka sijaitsi Gulbenen kaupungissa Latviassa. Kilpailun voittoon ajoi ennakkosuosikin viittaa menestyksekkäästi harteillaan kantanut Teemu Asunmaa, joka kukisti toiseksi ajaneen Valeriy Gorbanin 11,6 sekunnilla.

– Hyvä päivä kaiken kaikkiaan, kaikki meni kuten oli tarkoituskin. Ei puskettu älyttömästi, mutta ei tarvinnut hölläilläkään. Kovaa täälläkin ajetaan! Olosuhteet olivat erilaiset kuin mitä viimeisimmissä SM-ralleissa, mutta niihin piti vain mukautua. Todella hienot tiet ja hyvä keli, Asunmaa kehui tiedotteessaan kilpailun jälkeen.

Minin WRC-autolla kilpaillut Gorban avasi kilpailun pohja-ajalla, mutta Asunmaa hävisi ukrainalaiselle vain 0,3 sekuntia. Toisella erikoiskokeella Asunmaa kellotti nopeimman ajan ja nousi kilpailun johtoon ohi Gorbanin, reilun kuuden sekunnin turvin. Kolmas erikoiskoe, viimeinen ennen huoltotaukoa, olikin sitten täydellistä Asunmaan näytöstä, alavutelaisen kellotettua hurja pohja-aika. Georg Linnamäe hävisi Asunmaalle 6,4 sekuntia ja Gorban lähes kahdeksan sekuntia.

– Ihan hyvä aamun lenkki, ajettiin jokaiselle pätkälle luokkapohjat. Pätkät ovat todella hienoja ja pito on todella hyvä. Toiselle lenkille pystytään vielä parantamaan, 14,1 sekunnin johtoasemaa huoltotauolle saapuessaan hallussaan pitänyt Asunmaa vakuutti.

Huoltotauon jälkeen ohjelmassa oli aamupäivän kolme erikoiskoetta toiseen kertaan ja niistä ensimmäisellä Gorban yritti vielä heittää haastetta Asunmaalle, ajamalla 2,2 sekunnin pohja-ajan. Tilanne oli kuitenkin täydellisesti koko ajan Asunmaan hallinnassa ja kun kaksi viimeistä erikoiskoetta toivat ek-sijoitukset yksi ja kaksi, pääsi Asunmaa yhdessä kartanlukijansa Ville Mannisenmäen kanssa juhlimaan uransa ensimmäistä ulkomailla ajettua voittoa.

– Suuret kiitokset yhteistyökumppaneillemme, sekä Proracingille, joka hoiti huoltomme täällä. On mukava lähteä Kuopioon, Asunmaa iloitsi.

Asunmaan ja Mannisenmäen kausi jatkuu maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna Kuopion seudulla ajettavalla rallin SM-sarjan kauden kolmannella osakilpailulla. Kaksikko vei nimiinsä SM-sarjan edellisen osakilpailun Riihimäellä ja SM1-luokan pisteissä Asunmaa nousi Rovaniemen osakilpailun pettymyksen jälkeen neljänneksi, vain yhdeksän pisteen päähän sarjan kärjestä.

Yleiskilpailun lopputulokset

1) Teemu AsunmaaVille Mannisenmäki (Skoda Fabia Rally2 Evo) 46.28,2
2) Valeriy Gorban-Sergey Larens UKR/EST (Mini Cooper WRC) + 11,6
3) Karl Martin Volver-Marten Madissoo EST/EST (Skoda Fabia Proto) + 1.03,5
4) Vladas Jurkevicius-Aisvydas Paliukenas LTU/LTU (Skoda Fabia Rally2 Evo) + 1.13,6
5) Denis Rostilov-Vasiliy Slobozhaninov RUS/RUS (Skoda Fabia R5) + 1.26,3
6) Roland Murakas-Kalle Adler EST/EST (Ford Fiesta Rally2) + 1.26,7

Asunmaan keskinopeus: 114,2 km/h
Pohja-ajat: Asunmaa 3, Gorban 3

Sarma Rallin yleiskilpailun voittajat 2016-2022

2016 – Kalle RovanperäRisto Pietiläinen (Skoda)
2017 – Kalle RovanperäRisto Pietiläinen (Skoda)
2018 – Nikolay Gryazin-Yaroslav Fedorov RUS/RUS (Skoda)
2019 – Oliver Solberg-Aaron Johnston SWE/IRL (Volkswagen)
2020 – Kilpailua ei ajettu koronan takia
2021 – Kilpailua ei ajettu koronan takia
2022 – Teemu AsunmaaVille Mannisenmäki (Skoda)

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com