Asunmaan EM-debyytti jää tekemättä – Liettualaistiimi vetäytyi kilpailusta

26.8.2021 / 10:00
Teemu Asunmaa ei osallistu Tshekin EM-ralliin tulevana viikonloppuna (Kuva: Honza Fronek).

[ A- ] / [ A+ ]

Teemu Asunmaata ei nähdä mukana Tshekin EM-rallissa tulevana viikonloppuna.

Teemu Asunmaan, 34, oli tarkoitus suorittaa debyyttinsä rallin EM-sarjassa tulevana viikonloppuna, kun EM-sarjan kauden neljäs osakilpailu ajetaan perinteisen Barum Rallin merkeissä Tshekissä. Asunmaa yhdessä kartanlukija Topi Luhtisen kanssa oli ilmoitettu mukaan Tshekin EM-ralliin liettualaisen Proracing-tiimin nimissä, jonka testikuljettajana Asunmaa on toiminut viime keväästä lähtien.

Keskiviikko-iltana Asunmaa kuitenkin ilmoitti Facebook-sivullaan, että liettualaistiimi on perunut osallistumisensa. Asunmaan oli tarkoitus kilpailla ERC2-luokassa Skoda Fabia Rally2 Kit -autolla. Huonojen uutisten lisäksi Asunmaalla oli kerrottavanaan myös hyviä uutisia, sillä nyt väliin jäävän Tshekin EM-rallin sijaan Proracing-tiimi yhdessä Asunmaan kanssa osallistuu 10.-11. syyskuuta ajettavaan Elektrenai Ralliin.

Kyseessä on Liettuan rallisarjan kauden neljäs osakilpailu, jossa ajetaan kymmenen erikoiskoetta soralla yhteispituudeltaan 96,12 kilometriä. Asunmaa, SM1-luokan hallitseva Suomen mestari, starttaa rallin SM-sarjan kauden viimeiseen osakilpailuun Kokkolassa syyskuun viimeisenä viikonloppuna pistekolmosena. Eroa SM1-luokkaa johtavaan Mikko Heikkilään on seitsemän pistettä. Kaikilla kärkikolmikon kuljettajilla on mestaruus omissa käsissään kauden päätösosakilpailussa.

Tshekin EM-ralli käynnistyy perjantaina ja maaliin saavutaan sunnuntaina. Suomalaiskuljettajista kilpailuun osallistuvat Jari Huttunen, sekä ERC3 Junior -luokan pistejohtaja Sami Pajari. Asfaltilla ajettavassa kilpailussa erikoiskokeiden määrä on viisitoista ja niiden yhteispituus on hieman alle 211 kilometriä.

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

 

Venäläismestari ajoi jälleen testeissä ulos – Tshekin EM-ralli jää väliin


Facebook kommentit