MOTORSPORT

Asunmaan voiton siemen kylvettiin huoltotauolla – “Katsottiin nuottivideot läpi”

Rallin SM-sarjan kauden toinen osakilpailu ajettiin perjantaina ja lauantaina Kouvolan ympäristössä. Teemu Asunmaa yhdessä kartanlukija Jani Salon kanssa nappasi yleiskilpailun ja SM1-luokan voiton jännittävän sekuntitaistelun päätteeksi.

Kouvolan SM-rallissa ajettiin perjantaina kaksi erikoiskoetta ja lauantaina loput viisi. Perjantaina Juha Salo onnistui repäisemään 7,7 sekunnin eron Teemu Asunmaahan nähden, mutta Asunmaa kuittasi tilanteen heti lauantain ensimmäisellä erikoiskokeella nousten komean pohja-ajan myötä kilpailun kärkeen 3,9 sekunnin turvin.

Tämän jälkeen kilpailun kärjessä nähtiin huikea taistelu voitosta ja kärkipaikalla piipahti Asunmaan lisäksi myös Henrik Pietarinen, joka kuitenkin sortui viimeisellä erikoiskokeella ulosajoon pudoten ulos voittotaistelusta. Viidennen erikoiskokeen jälkeen huoltotauolla Asunmaa valmistautui huolellisesti kahdelle viimeiselle erikoiskokeelle. Tässä vaiheessa Asunmaa oli kolmantena, 4,5 sekuntia kärjestä.

– Katsottiin huollossa vielä nuottivideot läpi kahdesta viimeisestä erikoiskokeesta, ne niin sanotut ratkaisun paikat, missä täytyy olla tarkkana ja missä ei saa tehdä virheitä, Asunmaa korosti.

Ja kuten useasti ennenkin on SM-sarjassa nähty, niin myös tällä kertaa Asunmaan hyökkäys huoltotauon jälkeen kilpailun ratkaisuhetkillä onnistui. Toiseksi viimeisellä erikoiskokeella Asunmaa nousi kärkeen 1,1 sekunnin erolla Saloon nähden ja viimeisen erikoiskokeen suoritus olikin sitten luokkaa mykistävä: Asunmaan pohja-aika 28,3 kilometrin matkalla oli peräti 13,8 sekuntia ja näin voittomarginaaliksi Saloon nähden tuli lopulta 14,9 sekuntia.

– Onnistui aika hyvin. Tuli siinä jotain virheitä tehtyä, mutta tuli kyllä hyvät suorituksetkin. Siinä sitten kesti aika kauan ennen kuin saatiin Juhan aika tietoon. Kyllä me tiedettiin, että ajettiin hyvin ja aika varma olin maalissa, että miten tämä menee. Mutta eihän näistä koskaan silti tiedä, uransa viidennen SM-rallin yleiskilpailun voiton napannut Asunmaa hymyili.

Asunmaan kartanlukijalle Jani Salolle nyt tullut SM-rallin yleiskilpailun voitto oli ensimmäinen. Plussasäässä ajettu Kouvolan SM-ralli tarjoili kuljettajille omat haasteensa.

– Kyllä, haastava oli keli. Tiet pehmeni, niin kuin arveltiinkin. Se toi tähän mukaan myös oman jännityksensä. Selvittiin ja kaikki meni hyvin.

Rallin SM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Itärallin merkeissä Joensuussa lauantaina 1. maaliskuuta. Sinne Asunmaa lähtee SM1-luokan pistejohtajana, ensimmäisen kerran sitten mestaruuskauden 2017.

– Pitkästä aikaa pistejohdossa. Mutta kaksi kisaa vasta ajettu, kausi on vasta alussa. Kova on taso tänä vuonna ja tuntuu siltä, että kovempaa pitää ajaa kuin viime vuonna. Se on hyvä tottakai, se opettaa, Asunmaa muistutti.

Kouvolan SM-rallin yleiskilpailun lopputulokset

1) Teemu Asunmaa (Skoda) 55.35,4
2) Juha Salo (Skoda) + 14,9
3) Kristian Kiviniemi (Skoda) + 26,6
4) Jari Ketomaa (Ford) + 48,1
5) Henrik Pietarinen (Skoda) + 2.40,3

SM1-luokan pistetilanne 2/7 osakilpailu

1) Teemu Asunmaa 50
2) Juha Salo 38
3) Emil Lindholm 34
4) Henrik Pietarinen 26
5) Kristian Kiviniemi 24

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com