Audi ensimmäisenä saksalaisvalmistajana mukaan sähköformuloihin

7.7.2017 / 11:41

[ A- ] / [ A+ ]

Audi liittyy tehdastallina mukaan Formula E -sarjaan, eli ns. sähköformuloiden sarjaan. Aiemmin Audi on ollut mukana Abt Schaeffler -tiimin taustalla, mutta nyt se ottaa siis tuon tiimipaikan sarjasta haltuunsa ja liittyy mukaan sarjaan sen seuraavalla, joulukuussa käynnistyvällä kaudella.

Audin tehdastiimin nimi tulee olemaan Audi Sport ABT Schaeffler, kun aiemmin yksityistiiminä Audin tuella toimiessaan tiimin nimi on ollut The Abt Schaeffler Audi Sport. Kuluvalla kaudella, kun ajettu on kahdeksan osakilpailua, The Abt Schaeffler Audi Sport on tallien pisteissä toisena. Audista tulee ensimmäinen saksalainen autonvalmistaja, joka liittyy mukaan sähköformuloiden Formula E -sarjaan.

Audi on ollut mukana sähköformuloissa sarjan historian ensimmäisestä kaudesta (2014) lähtien, mutta aiemmin se on toiminut siis vain The Abt Schaeffler -tiimin taustalla antaen tälle taloudellista, sekä teknistä tukea. Nyt Audi siis liityy mukaan sarjaan tehdastallina, kun sarjassa käynnistyy joulukuussa sen historian neljäs kausi. Formula E -sarjassa kautta ei ajeta saman kalenterivuoden aikana, vaan se jakautuu kahdelle eri vuodelle.

– Se, että Audista tulee ensimmäinen saksalainen autonvalmistaja, joka osallistuu mukaan sarjaan, on osoitus sitoutumisestamme sähköiseen liikkuvuuteen. Niin kilparadalla joulukuusta lähtien, kuin myös tieliikenteessä ensi vuonna uuden Audi e-tronin myötä, Audin hallituksen jäsen ja teknisen kehityksen päällikkö Peter Mertens sanoo.

Formula E -sarjan historian ensimmäiseksi mestariksi kruunattiin Nelson Piquet Jr. Toisella kaudella mestaruuden voitti Sebastien Buemi, joka on myös eniten (12) osakilpailuvoittoja saavuttanut kuljettaja sarjan historiassa. Buemi johtaa sarjaa myös tällä hetkellä, kun historian kolmannesta kaudesta on ajamatta vielä kaksi kilpailuviikonloppua ja yhteensä neljä kilpailulähtöä. Toisena pisteissä, tosin jo 32 pistettä Buemista jääneenä, on ABT Schaeffler Audi Sportin Lucas Di Grassi.

Formula E -sarja jatkuu New Yorkissa, Yhdysvalloissa viikon päästä ja päättyy Kanadan Montrealissa heinäkuun viimeisenä viikonloppuna.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Kuva: Audi Motorsport


Facebook kommentit