Audi lisää panostustaan MM-rallicrossiin: “Hieno tulevaisuus”

18.1.2017 / 22:05
Audi ottaa MM-rallicrossiin entistä vahvempaa otetta. Mattias Ekström ajoi Audilla viime kaudella maailmanmestariksi. (kuva: FIAWorldRallycross.com)

[ A- ] / [ A+ ]

Audi ottaa tukevan otteen rallicrossin MM-sarjassa. Autojätti antaa täyden tukensa eli tehdastallistatuksen hallitsevan maailmanmestarin Mattias Ekströmin EKS-tallille.

Ekström saavutti kaudella 2016 kuljettajien maailmanmestaruuden. Talli puolestaan juhli tiimien mestaruutta. Tallin toisena kuskina ajoi Toomas Topi Heikkinen.

Ekström rakensi yksityistallina Supercar-luokan Audi S1 Quattro –versionsa kolmessa vuodessa voittajaksi. Toki tiimi nautti jo aiemmin Audin tuesta.

– Tajuamme, että EKS:n on hyvin vaikea taistella yksinään tehdastalleja vastaan, joten päätimme tehostaa panostustamme MM-rallicrossiin, Audi Motorsportin johtaja Dieter Gass sanoi tiedotteessa.

– Ottaessamme ensimmäiset askeleet rakentaessamme EKS-tallia, unelmoimme maailmanmestaruudesta. Ja me teimme sen kolmessa vuodessa. Unelmoimme myös Audin tuesta, jotta voimme pysyä huipulla ja taistella mestaruuksista. Nyt saimme senkin, Mattias Ekström hehkutti.

– Oli selvää, että tarvitsemme lisää tukea tulevaisuudessa pysyäksemme tällä tasolla. EKS saa nyt tehtaan tuen, ja se tekee minut erittäin iloiseksi. Olen vakuuttunut, että rallicrossilla on edessään hieno tulevaisuus, Ekström lisäsi.

Jo aiemmin Volkswagen ilmoitti tehdastallituesta uuteen Petter Solbergin ja Johan Kristofferssonin tiimiin.

Rallicrossin MM-sarja käynnistyy Espanjan Barcelonasta huhtikuun ensimmäisenä viikonloppuna.

Mattias Ekström on myös DTM-luokan kaksinkertainen mestari (2004 ja 2007). Ruotsalaisässä jatkaa Audin DTM-tiimissä tulevallakin kaudella, joka on jo hänen 17:s DTM:ssä. Ekström ajaa siis kahta sarjaa, eli yhteensä 30 osakilpailua. Sarjassa tosin on yksi päällekkäisyys. Viime vuonna samassa tilanteessa Ekström ajoi rallicrossin MM-osakilpailun. Huimin urakka odottaa toukokuussa Saksan Hockenheimissa, jossa hän ajaa samana viikonloppuna viime vuoden tapaan molemmat luokat.

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula


Facebook kommentit