Audille 100. voitto DTM:ssä – Rosbergin tiimi toiseksi voitokkain kautta aikojen

24.9.2018 / 05:07
Nico Muller ja Rene Rast juhlivat Spielbergissä (Kuva: Audi Mediacenter).

[ A- ] / [ A+ ]

Rata-autoilun DTM-sarjan kauden yhdeksäs ja samalla kauden toiseksi viimeinen kilpailuviikonloppu ajettiin Red Bull Ringillä Spielbergissä, Itävallassa. Viikonloppu oli Audille suurta juhlaa, joka hallitsevan mestarin Rene Rastin tuplavoiton myötä saavutti myös erittäin merkittävän rajapyykin.

Ensimmäinen aika-ajo ei enteillyt merkittävää menestystä Audille, joka voitettuaan viime kaudella autonvalmistajien mestaruuden, on tällä kaudella jämähtänyt Mercedeksen ja BMW:n taakse kolmanneksi. Ensimmäisessä aika-ajossa kolme parasta Audi-kuljettajaa löytyivät tuloksista vasta sijoilta kolme, kahdeksan ja yhdeksän, mutta ensimmäisen kilpailulähdön ruutulipulle saavuttaessa Audit olivat valloittaneet kolme ensimmäistä sijaa.

Toisessa aika-ajossa Audeja mahtui kärkikymmenikköön vain kaksi, mutta niin vain tuloksena oli viikonlopun toisesta kilpailulähdöstä kaksoisvoitto. DTM:n hallitseva mestari Rene Rast oli ykkönen molemmissa Itävallan kilpailulähdöissä, Mike Rockenfeller lauantaina toinen ja Nico Muller kolmas. Muller ajoi sunnuntaina toiseksi, kun taas kolmannen sijan nappasi sarjan pistekakkonen, Mercedes-kuljettaja Gary Paffett.

Rastin kahden ykkössijan myötä Audi saavutti DTM:ssä 100 voiton rajapyykin. Mullerin tiimi Abt Sportsline on 55 ykkössijallaan DTM:n historian voitokkain Audi-tiimi ja kakkossijaa kyseisessä tilastossa pitää Formula 1:n vuoden 1982 maailmanmestarin Keijo “Keke” Rosbergin vuonna 1994 perustama Team Rosberg, jonka väreissä Rast puolestaan kilpailee.

– Ennen kilpailua emme todellakaan odottaneet, että se 100. voitto tulisi tänä viikonloppuna täällä Spielbergissä ja varsinkaan aika-ajon jälkeen emme edes ajatellut voittoa, Audi Motorsportin johtaja Dieter Gass myönsi.

31-vuotias Rast on nyt voittanut neljä viimeisintä osakilpailua sivuten suorituksellaan DTM:n historiaa, sillä vain Klaus Ludwig, Nicola Larini ja Alessandro Nannini ovat pystyneet voittamaan DTM:ssä neljä kilpailua peräkkäin. Edellisen kerran neljään peräkkäiseen voittoon ylsi Nannini vuonna 1996, joten uuden sukupolven DTM:ssä 2000-luvulla Rast on ensimmäinen tähän saavutukseen yltänyt kuljettaja.

Samalla Rast on noussut toden teolla mukaan taistelemaan vaikeasta alkukaudestaan huolimatta toisesta peräkkäisestä mestaruudesta samalla, kun Mercedes varmisti Spielbergissä autonvalmistajien mestaruuden jo ennen Hockenheimissa, Saksassa 12.-14. lokakuuta ajettavaa finaalia.

– Uskomaton viikonloppu. Olen äärimmäisen kiitollinen hyvästä kilpailusta hyvällä autolla. Varikkokäynnit ja talli toimivat jälleen loistavasti, Rast hehkutti Spielbergin tuplavoiton jälkeen.

Kuljettajian pisteissä Rast on kolmantena, 30 pisteen päässä Paul Di Restasta. Kaksikon väliin mahtuu Paffett, joka on puolestaan neljä pistettä Di Restaa perässä. Viime vuonna Rast nousi mestariksi käytännössä samoista lähtökohdista ajettuaan silloin Hockenheimin finaaliviikonloppuna lähes täydellisen kilpailun. Kärkitrio on jo “mitalinsa” varmistanut, eli näiden kolmen kuljettajan kesken tullaan ratkaisemaan DTM-mestaruus vuosimallia 2018.

DTM:n pistetilanteet 18/20 osakilpailua

Kuljettajat

1) Paul Di Resta (GBR) Mercedes 229
2) Gary Paffett (GBR) Mercedes 225
3) Rene Rast (GER) Audi 199
4) Marco Wittmann (GER) BMW 143
5) Edoardo Mortara (SUI) Mercedes 139
6) Timo Glock (GER) BMW 127
7) Lucas Auer (AUT) Mercedes 118
8) Pascal Wehrlein (GER) Mercedes 108
9) Philipp Eng (AUT) BMW 98
10) Mike Rockenfeller (GER) 79

Autonvalmistajat

1) Mercedes 865
2) BMW 563
3) Audi 483

Audin 100 voittoa DTM:ssä

Kuljettajat

Mattias Ekström 23
Hans-Joachim Stuck 11
Edoardo Mortara 8
Jamie Green 8
Rene Rast 8
Frank Biela 7
Laurent Aiello 7
Timo Scheider 7
Martin Tomczyk 7
Mike Rockenfeller 5
Tom Kristensen 4
Miguel Molina 3
Nico Muller 1
Walter Röhrl 1

Tiimit

Abt Sportsline 55
Team Rosberg 18
SMS 12
Team Phoenix 8
AZR 7

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit