Australian MM-rallia ei ajeta – Kymmenen faktaa päättyneestä WRC-kaudesta 2019

12.11.2019 / 14:50
Thierry Neuville Hyundailla Suomen MM-rallissa elokuussa (Kuva: Hyundai Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Australian itäosissa riehuvat tuhoisat maastopalot ovat aiheuttaneet rallin MM-sarjan kauden 2019 viimeisen osakilpailun peruuntumisen.

Rallin MM-sarjan 14. ja samalla kauden viimeinen osakilpailu piti ajaa Australiassa tulevana viikonloppuna. Maan itäosissa, lähellä rallireittiä, riehuvat tuhoisat maastopalot yhdistettynä maata parhaillaan piinaaviin helteisiin ja sitä kautta sammutustöiden vaikeutumiseen, saivat kilpailun järjestäjän ja maan viranomaiset peruuttamaan edessä olevan kilpailun.

Kaikki MM-sarjan tallit ja kilpailijat ovat suhtautuneet tehtyyn päätökseen hyväksyvästi ja ymmärtäväisesti.

– Ajatuksemme ovat niiden luona, joita Australian Uuden Etelä-Walesin alueen maastopalot koskettavat, Hyundai Motorsportin toimitusjohtaja Scott Noh korostaa.

– Australian rallin peruuttaminen on oikea päätös olosuhteisiin nähden ja päällimmäisenä ajatuksemme ja toiveemme ovat paikallisten palomiesten, asukkaiden ja virkamiesten kanssa, joihin tämä kriittinen tilanne vaikuttaa, Hyundai Motorsportin tallipäällikkö Andrea Adamo alleviivaa esimiehensä näkemyksen.

Australian MM-rallissa merkittävin taistelu olisi käyty Hyundain ja Toyotan välillä autonvalmistajien maailmanmestaruudesta. Hyundain johto ennen kauden viimeistä osakilpailua hallitsevaan mestariin Toyotaan nähden oli 18 pistettä, mutta nyt kun viimeinen osakilpailu jää siis ajamatta, on Hyundai mestari – ensimmäistä kertaa korealaismerkin historiassa.

– Olemme erittäin ylpeitä siitä, että voimme varmistaa maailmanmestaruuden erittäin hyvän kilpailukauden päätteeksi ja kovaa vastusta vastaan. Hyundai Motorsportin perustamisesta, vuodesta 2012 lähtien, olemme rakentaneet Alzenaussa tiimiä, joka on työskennellyt väsymättä tämän tavoitteen saavuttamiseksi. Meille on etuoikeus myötävaikuttaa Hyundain globaaliin brändistrategiaan WRC-toiminnallamme. Toivomme, että tämä maailmanmestaruus on monien uusien menestystarinoiden alku, Noh hehkuttaa.

Adamo toimi tänä vuonna ensimmäistä kauttaan Hyundain WRC-tallin tallipäällikkönä ja heti tuloksena oli korealaismerkin jo kauan himoitsema ykkössija autonvalmistajien MM-sarjassa. Adamo muistuttaa kuitenkin kommentissaan siitä kovasta työstä mitä tallissa on tehty jo aiempina vuosina.

– Urheilun kannalta on hämmästyttävää voittaa maailmanmestaruus. Tämä titteli perustuu Hyundai Motorsportin kaikkien aiempien vuosien kovaan työhön. Tämä kausi on ollut uskomattoman vaikea, mutta olemme olleet myös todella kilpailukykyisiä. Olisimme voineet taistella loppuun saakka, mutta voimme myös kaikki olla ylpeitä henkilökohtaisista saavutuksistamme joukkueen jäseninä tehdäksemme tästä suurenmoisen yhteisen voiton, Adamo sanoo.

Kymmenen faktaa rallin MM-sarjan kaudesta 2019

1. Kuljettajien maailmanmestaruuden oli varmistanut jo ennen kauden viimeistä osakilpailua Ott Tänak, jolle ykkössija on rallin MM-sarjassa uran ensimmäinen. Thierry Neuville sijoittuu loppupisteissä toiseksi ja kuusi edellistä maailmanmestaruutta voittanut Sebastien Ogier kolmanneksi. Neuvillelle MM-hopea on jo uran viides ja neljä niistä on tullut peräkkäisinä vuosina 2016-2019. Ogierille nyt tullut MM-pronssi on uran toinen, ranskalainen sijoittui kolmanneksi aiemmin vuonna 2011. Hopeisia MM-mitaleja ei Ogierin palkintokaapista löydy.

2. Autonvalmistajien maailmanmestaruuden voitti siis Hyundai, ensimmäistä kertaa rallin MM-sarjan historiassa. Toisen sijan nappasi viime vuonna mestaruutta juhlinut Toyota, Citroen sijoittuu kolmanneksi ja M-Sport Ford neljänneksi. Hyundain tallissa tänä vuonna ajoivat Neuville, Andreas Mikkelsen, Dani Sordo, Sebastien Loeb, sekä Craig Breen.

3. Suomalaiskuljettajista parhaiten MM-sarjassa sijoittui Jari-Matti Latvala (seitsemäs), jolle tämä “titteli” on jo uran kahdeksas. Latvala on pitänyt suomalaiskuljettajien ykkösasemaa hallussaan yhtäjaksoisesti vuodesta 2013 lähtien. Edellisen kerran kun joku muu kuin Latvala oli suomalaiskuljettajista MM-pisteissä korkeimmalla, tapahtui vuonna 2012 Mikko Hirvosen toimesta.

4. Tänä vuonna ei nähty yhtään suomalaista osakilpailuvoittoa. Edellisen kerran rallin MM-sarjassa suomalaisittain voitoton kausi koettiin 24 vuotta sitten, vuonna 1995. Latvala oli yltänyt vähintään yhteen osakilpailuvoittoon joka vuosi aina vuodesta 2008 lähtien, mutta nyt tuo komea putki siis katkesi.

5. Palkintosijoituksia suomalaiskuljettajat saavuttivat tänä vuonna yhteensä kuusi kappaletta. Esapekka Lappi ajoi kolme kertaa toiseksi: Ruotsissa, Suomessa ja Turkissa. Latvala oli kolmas Suomessa ja Saksassa, kun taas Suninen nousi palkintopallille Italiassa oltuaan toinen.

6. WRC2 Pro -luokassa mestaruuden voitti Kalle Rovanperä yhdessä kartanlukijansa Jonne Halttusen kanssa. Autonvalmistajien ykkönen tässä luokassa oli puolestaan Skoda Motorsport. Rovanperä ja Halttunen saavuttivat kauden aikana komeat viisi luokkavoittoa.

7. Ei kautta rallin MM-sarjassa ilman ranskalaismestaria, sillä WRC2-luokan mestariksi kruunataan Pierre-Louis Loubet. Tässä luokassa 13 ajetussa osakilpailussa nähtiin peräti 12 eri voittajaa ja Loubet oli heistä ainoa, joka ylsi useampaan kuin yhteen osakilpailuvoittoon. Loubet ajoi luokkavoittoon Portugalin ja Italian osakilpailuissa.

8. Nykyisen WRC-aikakauden (uuden sukupolven WRC-autot vuodesta 2017 lähtien) kolmen ajetun kauden aikana osakilpailuvoittoihin yltäneiden kuljettajien määrä on avauskauden jälkeen kahden seuraavan kauden osalta lähes puolittunut. Kaudella 2017 vähintään yhteen osakilpailuvoittoon ylsi peräti seitsemän kuljettajaa. Viime vuonna vastaava määrä oli neljä ja samaan päädyttiin myös tänä vuonna, kun mitalikolmikon ulkopuolelta ainoa osakilpailuvoittoon yltänyt kuljettaja oli Dani Sordo.

9. Monte Carlo sai kunnian avata 2010-luvulla rallin MM-sarjan vuodesta 2012 lähtien ja vain kerran aiemmin “Monten taika” ei pitänyt, eli kauden avausosakilpailun voittaja ei voittanut samaisena vuonna myös kuljettajien maailmanmestaruutta. Vuonna 2013 Sebastien Loeb ajoi vain neljä MM-rallia ja oli ykkönen Monte Carlossa. Sen jälkeen Sebastien Ogier piti huolen peräkkäisinä vuosina 2014-2018 siitä, että oli samaisen kalenterivuoden aikana ykkönen niin Monte Carlon MM-avauksessa, kuin MM-sarjassakin. Vuoden 2019 mestari Ott Tänak oli Monte Carlossa kolmas.

10. Edellisen kerran rallin MM-sarjassa jouduttiin perumaan osakilpailu vuonna 2016, kun Kiinassa rankkasateet aiheuttivat tulvia, jotka taas tuhosivat kilpailureitiksi tarkoitettuja teitä ajokelvottomaan kuntoon.

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit