Australian MM-rallissa edessä huikea finaalipäivä – Mikkelsen, Ogier vai Paddon?

19.11.2016 / 20:48
Mikkelsen, Ogier vai Paddon? (Kuvat: Volkswagen Motorsport, Hyundai Motorsport)

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin MM-sarjan kauden viimeinen osakilpailu ajetaan viikonloppuna Australiassa. Rallin kolmas ja viimeinen ajopäivä käynnistyy lauantai-iltana kello 22.43 Suomen aikaa ja edessä on huikea jännitysnäytelmä kilpailun voitosta, missä kolme kuljettaja taistelee ykkössijasta ja yksi heistä myös MM-hopeasta.

Tuo taistelu MM-hopeasta käydään Andreas Mikkelsenin ja Thierry Neuvillen kesken. Mikkelsen johtaa rallia kahden päivän jälkeen ja Neuville on sijalla neljä. Mikäli kuljettajat tulisivat maaliin näillä sijoituksilla, niin Mikkelsen nousisi kuljettajien MM-sarjassa Neuvillen ohi toiseksi. Mikkelsenin johtomarginaali rallin kärkipaikalla oli koko lauantain ajan yli 10 sekuntia, mutta päivän kolmanneksi viimeisellä erikoiskokeella tilanne muuttui dramaattisesti.

Rallin 16. erikoiskoe, lauantain viimeinen pitkä erikoiskoe, maksoi Mikkelsenille poljinongelmien takia 9,2 sekuntia toisena olevaan Sebastien Ogieriin nähden, joka nousi 12 sekunnin takaa-ajo tilanteesta vain 2,8 sekunnin päähän.

– Jalkatilassa ollut vaurio pisti jarru- ja kytkinpolkimen hankaamaan vastakkain. Se oli outo tilanne, Mikkelsen kommentoi varsin erikoista tekniikkamurhetta.

Lauantain kahdella viimeisellä, lyhyellä yleisöerikoiskokeella, Ogier onnistui kaventamaan eroa Mikkelseniin nähden vielä 0,8 sekunnilla ja näin päätöspäivään lähdetään Mikkelsenin johtaessa ranskalaista nelinkertaista maailmanmestaria kahdella sekunnilla. Mikkelsen ei tallinsa tiedotteessa halunnut juurikaan ottaa päänsärkyä toisen ajopäivän loppuvaiheen murheista ja aikahukasta.

– Eipä se kuitenkaan tilannetta juurikaan muuttanut mihinkään suuntaan huomista ajatellen; kahden tai 12 sekunnin johto, niin silti edessä on todella kova taistelu voitosta. Huomenna täytyy toden teolla pistää kaikki peliin, jos haluan voittaa. Ja minä todella haluan voittaa, Mikkelsen vakuutti.

– Sunnuntaista tulee todella mielenkiintoinen päivä, vaikka täytyy myöntää, että voisin kyllä elää hieman vähemmälläkin jännityksellä.

 

Kuva: Volkswagen Motorsport

Andreas Mikkelsen on johtanut Australian MM-rallia kolmannesta ek:sta lähtien (Kuva: Volkswagen Motorsport)

 

“Eikä minullakaan ole mitään hävittävää”

Ogier näytti toisena ajopäivänä jälleen kerran suuruutensa, kun Volkswagenin ykköstykki ajoi vaikeasta lähtöpaikastaan ja “aura-auton” roolistaan huolimatta lauantain avauserikoiskokeen jälkeen kuudella erikoiskokeella peräkkäin kahden nopeimman joukkoon.

– Täydellinen päivä. Päätin ottaa riskejä ja hyökätä. Olin kuin pujottelija, kun otin “tukea” tien varrella olevista tolpista ja siitä todisteena lommot konepellissä. Rengasvalinnan suhteen pistimme kaikki “munat samaan koriin” ja onneksemme neljä pehmeää rengasta tuotti myös tulosta, Ogier kommentoi päivän päätteeksi.

Päätöspäivän suhteen tilanne Ogierin kannalta on varsin erikoinen. Selvää on, että vaikka Ogier onkin urallaan jo voittanut kaiken mahdollisen, niin tälläisessä tilanteessa missä hän nyt on, niin varmasti kauden viimeisen ja ennen kaikkea Volkswagenin viimeisen MM-rallin voittaminen maistuisi. Mutta kun samaan aikaan vaakakupissa painaa Mikkelsenin mahdollisuus nousta voiton myötä MM-pisteissä toiseksi, pistää miettimään sitä mitä Ogier aikoo tehdä.

– Ennen rallia en olisi uskonut, että minulla olisi hyvä mahdollisuus taistella täällä voitosta. Huomisesta tulee rallin faneille jännittävä päivä, kun Andreas ja Hayden tulevat tekemään kaikkensa voittaakseen rallin. Eikä minullakaan ole mitään hävittävää, Ogier kommentoi varsin arvoituksellisesti Volkswagen Motorsportin tiedotteessa.

Koska sunnuntaina lähtöjärjestys käännetään toisinpäin ja Ogier pääsee ajamaan paremmissa olosuhteissa kuin kertaakaan aiemmin rallissa tähän asti, niin harva uskoo Mikkelsenin pystyvän vastaamaan Ogierin vauhtiin, jos tämä pistää kaiken peliin ja haluaa voittaa. Mikäli Mikkelsen putoaa toiseksi ja Neuville on neljäs, niin MM-hopea karkaa norjalaiselta.

 

Kuva: Hyundai Motorsport

Uusiseelantilaiselle Hayden Paddonille Australia on kuin kotikilpailu (Kuva: Hyundai Motorsport).

 

“Emme luovuta ennen kuin ralli on ohi”

Oman merkittävän osansa voittotaisteluun tuo myös erinomaista kilpailua ajava Hayden Paddon, joka lauantain jälkeen on kokonaistilanteessa kolmantena, 12 sekuntia Mikkelsenin perässä ja 10 sekuntia Ogierista.

– Päivä käynnistyi hyvin, kun olimme nopeimpia Nambuccan erikoiskokeella. Se loi hyvät lähtökohdat toiseen ajopäivään. Päivän ensimmäisillä pätkillä kärsimme pölystä, joka tuli autoon sisään. Se oli hieman häiritsevää, mutta sellaiseen pitää vain tässä rallissa tottua. Tiesimme, että “Seb” (Ogier) tulee hyökkäämään iltapäivän lenkillä. Hävisimme hieman iltapäivän erikoiskokeilla, mutta jos verrataan viime vuoteen, niin edistystä on ehdottomasti tapahtunut, Hyundai-kuljettaja kertasi.

– Lähtökohtamme huomiseen voittotaisteluun on hyvä, pistetään kaikki peliin ja katsotaan mihin se riittää.

MM-hopeataistelua käyvä Neuville tuskaili lauantain aamupäivän erikoiskokeilla väärän rengasvalinnan kanssa. Neuville on ennen viimeistä ajopäivää neljäntenä, jo yli puoli minuuttia kärjestä jääneenä.

– Aamulla teimme väärän rengasvalinnan, mikä vaikeutti taistelua kolmannesta sijasta. Iltapäivällä ajo kulki jo paremmin ja huomenna on tarkoitus vielä taistella palkintosijoituksesta. Emme luovuta ennen kuin ralli on ohi.

Jari-Matti Latvala oli lauantain erikoiskokeiden ajat huomioituna päivän nopein kuljettaja. Perjantain ongelmista johtuen suomalaiskuljettajan sijoitus on kuitenkin kaukana kuumimmasta kärjestä.

– Ajamisen kannalta tämä päivä oli ehdottomasti yksi parhaimmista päivistämme ja olen erittäin tyytyväinen, että pystyin ajamaan kaksi pohja-aikaa. Mutta eilinen virheeni tietää sitä, että kokonaistilanteessa en pysty juurikaan nousemaan paremmille sijoille, joten pidän sormiani ristissä tiimikavereitteni Sebastienin ja Andreaksen puolesta, että he säilyttävät asemansa loppuun asti. Sen jälkeen voimme koko tiiminä kohottaa maljaa näille neljälle huikealle vuodelle mitä olemme yhdessä kokeneet, Latvala pohti.

Kolmas ja viimeinen ajopäivä käynnistyy Suomen aikaa lauantai-iltana kello 22.43. Ralli päättyy varhain sunnuntai-aamuna.

Yleiskilpailun tilanne 18/23 ek:n jälkeen

1) Andreas Mikkelsen (Volkswagen) 2.15.06,2
2) Sebastien Ogier (Volkswagen) + 2,0
3) Hayden Paddon (Hyundai) + 12,0
4) Thierry Neuville (Hyundai) + 33,8
5) Dani Sordo (Hyundai) + 59,2
6) Mads Östberg (Ford) + 1.00,6
7) Eric Camilli (Ford) + 1.21,7
8) Ott Tänak (Ford) + 2.19,9
9) Lorenzo Bertelli (Ford) + 4.56,6
10) Esapekka Lappi (Skoda) + 5.22,7 WRC2
11) Jari-Matti Latvala (Volkswagen) + 7.33,8

Mikkelsenin keskinopeus: 100,4 km/h
Ek-pohjat: Mikkelsen 7, Ogier 6, Neuville 3, Latvala 2, Paddon 2, Sordo 1

Australian MM-rallin 2016 aikataulu

Kolmas ajopäivä (lauantai-sunnuntai)

EK 19 – Settles Reverse 1 (6,20 km) klo 22.43
EK 20 – Bucca16 (31,90 km) klo 23.06
EK 21 – Wedding Bells16 1 (6,44 km) klo 0.38
EK 22 – Settles Reverse 2 (6,20 km) klo 3.15
EK 23 – Wedding Bells16 2 (6,44 km) klo 4.08 Power Stage

Yhteensä: 57,18 km

Rallin kokonaispituus: 1040,51 km
Erikoiskokeiden osuus: 312,98 km (30,1 %)

Kaikki ajat Suomen aikoja

Lue myös! Lapin ja Fermin maailmanmestaruus 57 ek-kilometrin päässä – ”Kaikki menee suunnitelmien mukaan” (19.11.2016)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit