Autoglym Ralli: Jari Huttunen debytoi nelivetoisen ratissa – “Haetaan säätöjä ja kokemusta”

14.7.2017 / 14:16

[ A- ] / [ A+ ]

Opelin tehdastallissa rallin EM-sarjaa ajava Kiuruveden nuori lupaus Jari Huttunen hyppää viikonloppuna ensimmäistä kertaa urallaan rallin lähtöviivalle nelivetoautolla, kun alla on Skoda Fabia R5. Huttusen uran nelivetodebyytti on Sastamalassa lauantaina ajettava Autoglym Ralli, joka on houkutellut viivalle liudan huippukuskeja MM- ja SM-sarjasta.

Jari Huttusen, 23, kanssa samassa R5-luokassa Autoglym Rallissa ajavat mm. MM-sarjan WRC2-luokan pistetilanteessa toisena oleva norjalainen Ole Christian Veiby, sekä Rallin SM-sarjassa pisteissä kolmantena oleva Marko Mänty.

– Autoglym Rallissa ei pidä murehtia, vaikka voittoa ei tulisi. Nyt haetaan säätöjä ja kokemusta autosta Neste Rallia varten. Haasteet ovat suuret, sillä tällä autolla vauhdit kasvavat älyttömästi ja virhemarginaali on pieni. Nelivetokokemusta meillä ei juurikaan ole, joten nuotituksesta lähtien pitää olla tarkkana, jotta saamme nuotit kohdalleen, Huttunen kertoo.

Huttusen manageri Marcus Grönholm on kuljettajansa kanssa samoilla linjoilla.

– Jari on todistanut olevansa erittäin nopea kuljettaja ja hyvä kilpailija, joka vihaa häviämistä, vaikka hän ei sitä ääneen sanokaan. Tämä kisa on sisäänajoa uuteen autoon, eikä meillä ole siihen mitään odotuksia. Nyt on tärkeää saada paljon kokemusta ja kisoja alle, jotta matka ylöspäin jatkuu, Grönholm sanoo.

Grönholmin suojatin seuraavat viikot ovat ralliautoilijan unelma: kolme viikonloppua ja kolme rallia kahdessa eri maassa. Huttusen härkäviikot alkavat Sastamalassa Skoda R5:n puikoissa. Sieltä Huttunen ja kartanlukija Antti Linnaketo singahtavat seuraavaksi viikonlopuksi Itävaltaan asfalttiralliin Opel Adam R2:n rattiin. Sokerina pohjalla on heinäkuun viimeisenä viikonloppuna ajettava kotoinen MM-osakilpailu Neste Ralli Jyväskylässä, jossa alla on jälleen Skoda R5.

Autoglym Rallissa ajetaan kahdeksan erikoiskoetta, joiden yhteispituus on noin 110 kilometriä. Reitin erikoiskokeet ajetaan kahteen kertaan, joten se palvelee hyvin Neste Rallin testikisana, sillä Jyväskylässäkin suurin osa pätkistä kierretään kahteen kertaan.

– Tarkoituksena on säätää autoa koko kisan ajan ja kokeilla erilaisia asetuksia. Oikeastaan toivon, että toisella ajokerralla erikoiskokeilta löytyisi myös huonokuntoisia osuuksia, jotta saisimme kokemusta sellaisista olosuhteista. Vaikka tässä ollaankin testimielellä liikkeellä, on mielenkiintoista nähdä, millaisia aikoja pystymme ajamaan näin pienellä kokemuksella, Huttunen päättää.

Autoglym ralli käynnistyy lauantaina Hotelli Ellivuoresta kello 9.01 ja maaliin ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan alkuillasta. Huttunen ja Linnaketo kilpailevat rallissa numerolla kahdeksan.

Lue myös! Jari Huttuselle AutoGlym-ralli ja Suomen MM-ralli Skoda R5:lla – ”Ensimmäiset kisat nelivetoisella” (21.6.2017)

Teksti ja kuva: Jari Huttunen Racingin tiedote


Facebook kommentit