Autohebdo: Volkswagenin ennätysmies osallistumassa Ranskan MM-rallicrossiin

8.8.2018 / 04:38
Romain Dumas ja Volkswagen Pikes Peak -kilpailussa (Kuva: Volkswagen Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin MM-sarjaa toista kautta peräkkäin dominoiva PSRX Volkswagen Sweden -tiimi saattaa tuoda seuraavaan MM-osakilpailuun Ranskaan kolmannen kuljettajan Johan Kristofferssonin, sekä Petter Solbergin rinnalle.

Ranskalaisen Autohebdo-lehden tietojen mukaan tuo kolmas kuljettaja olisi kokenut rata-autoilija Romain Dumas, 40, joka aiemmin urallaan ei ole kilpaillut rallicrossissa. Ranskalainen Dumas on takonut menestystä ratapuolella, mistä palkintokaappiin on tullut muun muassa kaksi Le Mansin 24 tunnin kilpailun voittoa, sekä kestävyysajon maailmanmestaruus vuonna 2016. Dumas on osallistunut Le Mansin klassikkokilpailuun peräti 18 kertaa, peräkkäisinä vuosina 2001-2018.

Tänä vuonna Dumas nousi isoihin otsikoihin maailmanlaajuisesti, kun hän toimi Volkswagenin kuljettajana saksalaisen autojätin kunnianhimoisessa projektissa saavuttaa maailmankuulussa Pikes Peak -mäkikilpailussa uusi sähköautojen rataennätys. Tuo tavoite onnistuikin täydellisesti, kun Volkswagen ja Dumas ylsivät ei pelkästään sähköautojen uuteen rataennätykseen, vaan samalla myös Pikes Peakin historiassa kaikkien aikojen nopeimpaan aikaan.

PSRX Volkswagen Sweden valloitti viime vuonna rallicrossin MM-sarjassa niin tiimien, kuin kuljettajienkin maailmanmestaruudet ja sama tahti on jatkumassa myös tänä vuonna. Kun kautta on takana nyt seitsemän osakilpailua, niin PSRX Volkswagen Sweden -tiimin pistejohto toisena olevaan Peugeotiin nähden on jo 54 pistettä. Johan Kristoffersson on puolestaan vahvasti matkalla toiseen peräkkäiseen kuljettajien maailmanmestaruuteen ja tiimin toinen kuljettaja, Petter Solberg, taistelee tiukasti MM-hopeasta. Viime kaudella Solberg sijoittui MM-pronssille.

Viime kaudella PSRX Volkswagen Sweden ajatti kolmea kuljettajaa yhdessä MM-osakilpailussa, syksyllä Saksassa, missä Volkswagen Motorsportin pitkäaikainen testikuljettaja Dieter Depping ajoi sijalle 16. Rallicrossin MM-sarjan kauden kahdeksas osakilpailu ajetaan Loheacin radalla Ranskassa syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna ja osallistujalista julkistetaan todennäköisesti ensi viikon aikana.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Lähde: Autohebdo


Facebook kommentit