Autosport: Ekström neuvottelee sopimuksesta WTCR-sarjaan – “Tykkään niistä”

11.4.2019 / 10:55
Mattias Ekström on autourheilun todellinen moniosaaja (Kuva: Audi Mediacenter).

[ A- ] / [ A+ ]

Brittiläisen Autosport-lehden mukaan ruotsalainen Mattias Ekström käy neuvotteluja osallistumisesta rata-autoilun vakioautojen MM-sarjaan, WTCR:ään.

WTCR-sarja, rata-autoilun vakioautojen MM-sarja, pyörähti käyntiin viime viikonloppuna Marokossa. Rata-autoilun DTM-sarjan kaksinkertainen mestari (2004 ja 2007), sekä rallicrossin vuoden 2016 maailmanmestari Mattias Ekström, 40, ilmoitti viime kauden jälkeen, että ura kuljettajana rallicrossin MM-sarjassa on ohi. Vuotta aiemmin ruotsalaiskuljettaja oli tehnyt saman päätöksen DTM:n osalta.

Kaudelle 2019 Ekström ei ole kilpailusuunnitelmien osalta ilmoittanut vielä mitään, mutta brittiläisen Autosport-lehden mukaan yksi vaihtoehto näyttäisi olevan WTCR. Ekström on myöntänyt Autosportille käyneensä neuvotteluja WTCR-sarjaan osallistumisesta tällä kaudella, mutta kyseessä ovat neuvottelut vain yksittäisistä kilpailuista, ei koko kaudesta.

– En aio sanoa, että ei, en aio ajaa ollenkaan. Kyseessä saattaa olla osallistuminen villillä kortilla johonkin kilpailuun, aika näyttää. Mitään ei ole suunniteltu. Tiedätte minut, olen ajanut paljon kilpailuja villillä kortilla. Tykkään niistä, Ekström pyöritteli tilannettaan Autosportin haastattelussa.

Ekström on koko 2000-luvun ajan edustanut Volkswagenia ja Audia, eikä WTCR-sarjaan osallistuminen millään muulla merkillä Autosportin tietojen mukaan ole edes vaihtoehto. Tänä vuonna WTCR-sarjassa Audeilla kilpailevat Comtoyou Team Audi Sport, sekä Leopard Racing Team Audi Sport -tiimit, kun taas Sebastien Loeb Racing -tiimin alaisuudessa pyörii neljän Volkswagenin kilpailutoiminta. Yhtä näistä ajaa rallicrossin kaksinkertainen maailmanmestari Johan Kristoffersson.

WTCR:n seuraava osakilpailu ajetaan Hungaroringin radalla Unkarissa huhtikuun viimeisenä viikonloppuna.

WTCR:n kilpailukalenteri 2019

28.04. Hungaroring, Unkari
12.05. Slovakiaring, Slovakia
19.05. Zandvoort, Hollanti
22.06. Nordschleife, Saksa
07.07. Vila Real, Portugali
15.09. Ningbo, Kiina
27.10. Suzuka, Japani
17.11. Macao
15.12. Sepang, Malesia

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit