Autosport: Puola putoaa pois rallin MM-sarjasta, Turkki tilalle

23.8.2017 / 19:24
Jari-Matti Latvala Puolan MM-rallissa tänä vuonna (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Englantilaisen Autosport-lehden saamien tietojen mukaan Puolassa ei ajeta rallin MM-sarjan osakilpailua ensi vuonna. Puolan tulee korvaamaan Turkin osakilpailu, joka tekee näin ollen paluun rallin MM-sarjaan kahdeksan vuoden tauon jälkeen.

Puolan MM-rallin järjestäjillä on ollut viime vuosina suuria vaikeuksia saada yleisöä kuriin erikoiskokeilla ja koska tilanne autourheilun kansainvälisen keskusliiton FIA:n varoituksista huolimatta ei tänä vuonna mennyt parempaan suuntaan, niin ainoaksi vaihtoehdoksi tuli poistaa rallilta MM-arvo. Asia tullaan Autosportin saamien tietojen mukaan vahvistamaan syyskuussa kansainvälisen autoliiton FIA:n maailmanneuvostossa.

– Olemme pahoillamme, että menetämme Puolan osakilpailun, kyseessä on kuitenkin todella tärkeä markkina-alue ja se on ollut osa WRC:n hienoa kehitystä viime vuosina. Mutta turvallisuussyistä johtuen FIA on päättänyt, että Puolassa ei MM-rallia ajeta ensi vuonna, WRC:n promoottori Oliver Ciesla sanoo Autosportin haastattelussa.

Puolan MM-rallin tulee korvaamaan Turkki, joka edellisen kerran oli mukana rallin MM-sarjassa vuonna 2010. Ensi vuoden kalenteriin on ehdotettu WRC:n toimesta 14 osakilpailua ja tuo 14. osakilpailu ajettaisiin joko Kroatiassa tai Uudessa-Seelannissa. Turkin osakilpailu tullaan ajamaan syyskuussa, mutta Puolan tilalle Italian ja Suomen osakilpailun väliin tarvitaan vielä yksi osakilpailu täyttämään ns. keskikesän tyhjiö. Kroatian osalta ei WRC ole onnistunut löytämään sopivaa ajankohtaa, kun taas Uusi-Seelanti tulisi liian kalliiksi ja tähän eivät MM-sarjan tallit ole ensi vuoden budjetin osalta valmistautuneet.

– Tämä tarkoittaa sitä, että Uusi-Seelanti ei todennäköisesti tule olemaan ohjelmassa ensi vuonna, Ciesla sanoo.

Varmaa on se, että tämän vuoden ohjelmasta kuusi osakilpailua ajetaan ensi vuonna täysin samassa järjestyksessä, eli Monte Carlo tammikuussa, Ruotsi helmikuussa, Meksiko maaliskuussa, Korsika huhtikuussa, Portugali toukokuussa ja Italia kesäkuussa. Kroatian ainoa mahdollisuus ajankohdan puolesta on juuri Italian ja Suomen osakilpailujen väliin sijoittuminen, eli samalle paikalle missä Puola tänä vuonna oli. Cieslan mukaan loppukauden ohjelmaa ei Kroatian mukaan saamiseksi voida lähteä enää muokkaamaan.

WRC on myös tekemässä isoa muutosta varsinaisiin kilpailusääntöihin. Ensi vuonna talleilla olisi mahdollisuus ajattaa neljää WRC-autoa, joista kolme parhaiten sijoittunutta toisi tallille valmistajien MM-pisteitä. Tänä vuonnahan sääntö on mahdollistanut kolmen kuljettajan taistelevan jokaisessa MM-rallissa valmistajien MM-pisteistä ja näistä kahden paras tulos on laskettu mukaan pisteisiin.

On sanomattakin selvää, että jos tämä uudistus toteutuu, niin se tarjoaa lisää tallipaikkoja kuljettajille rallin MM-sarjasta kaudella 2018.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Lähde: Autosport.com


Facebook kommentit