Autosport: Rallin MM-sarjan valmistajien sarjaan sääntömuutos?

4.6.2016 / 08:57
Seuraava MM-ralli ajetaan Italian Sardiniassa (Kuva: Hyundai Motorsport)

[ A- ] / [ A+ ]

Englantilaisen Autosport-lehden mukaan rallin MM-sarjan valmistajien mestaruustaisteluun halutaan uusia tuulia. Muutosehdotus koskee valmistajien MM-pisteistä eli merkkimestaruuspisteistä ajavien kuljettajien määrää, joka nykyisin on rajoitettu kahteen. Nyt tuota määrää haluttaisiin nostaa kolmeen ja mikäli näin tapahtuu, tämän sääntömuutoksen myötä tehdään samalla paluu 12 vuotta ajassa taaksepäin.

Vuonna 2004 rallin MM-sarjassa valmistajien MM-pisteistä ajoivat samassa rallissa useammat kuljettajat ja mm. kolme kertaa valmistajien maailmanmestaruuden vuosituhannen alkupuolella voittanut Peugeot kierrätti kuljettajiaan niin, että esimerkiksi asfalttispesialisti Gilles Panizzi keräsi pisteitä asfalttiralleista, kun taas soralla nopea Harri Rovanperä nähtiin pistejahdissa soraralleissa. Citroenilla oli puolestaan käytössään kolmen kuljettajan “supertiimi”, jossa ajoivat Sebastien Loeb, Carlos Sainz, sekä Colin McRae ja lisäksi heidän oma asfalttispesialistinsa Philippe Bugalski oli sotkemassa tuloslistoja asfalttiralleissa.

Tuon aikaisten kärkitallien toiveesta sääntöä kuitenkin muutettiin ja vuodesta 2005 lähtien aina tähän päivään asti on sääntö ollut sellainen, että valmistajien mestaruustaisteluun jokainen talli nimeää jokaiseen ralliin kaksi kuljettajaa, jotka ajavat merkkimestaruuspisteistä. Esimerkiksi reilut kolme kautta rallin MM-sarjaa dominoinut Volkswagen on kerännyt vuodesta 2013 lähtien merkkipisteitä Sebastien Ogierin ja Jari-Matti Latvalan toimesta, kun taas saksalaismerkin kolmas kuljettaja Andreas Mikkelsen on ajanut Volkswagen Motorsport II nimen alla.

“Nykysysteemissä ei ole mitään vikaa”

Autosportin tietojen mukaan rallin MM-sarjan promoottori harkitsee nyt sääntömuutosta, joka antaisi talleille mahdollisuuden nimetä jokaiseen MM-ralliin kolme kuljettajaa ajamaan merkkimestaruuspisteistä, mutta vain kahden parhaan kuljettajan tulos huomioitaisiin pisteitä jaettaessa. Ehdotus paluusta 12 vuoden takaiseen systeemiin jakaa mielipiteitä nykyisen sarjan kärkitallien osalta. Volkswagenin Jost Capito pelkää niiden samojen ongelmien toistuvan jotka sääntömuutokseen johtivat vuoden 2004 jälkeen, kun taas Hyundain Michel Nandan on Capiton kanssa täysin eri linjoilla.

– Oli syitä miksi tämä otettiin aikoinaan pois ja nykysysteemissä ei ole mitään vikaa, Capito näkee.

Capito nosti esiin nuorten kuljettajien roolin tallien kuljettajahierarkiassa mainiten Volkswagenin kolmoskuljettajana kolmen vuoden ajan ajaneen Mikkelsenin, joka on saanut rauhassa kasvaa kuljettajana ja kerätä kokemusta MM-ralleista ilman paineita merkkimestaruuspisteiden keruusta.

– Se mitä teimme Andreaksen kanssa, nostimme hänet (talliin) nuorena kuljettajana. Sitä ei olisi tapahtunut jos säännöt olisivat olleet erilaiset. Näillä halutuilla säännöillä et tule koskaan saamaan nuoria kuljettajia sarjaan. Tarvitset koko ajan kolme hyvää ja kokenutta kuljettajaa, Capito analysoi.

Nandan puolestaan nostaa esiin tekijän mitä varsinkin katsojat ovat peräänkuuluttaneet jo vuosien ajan: lisää WRC-autoja MM-sarjaan.

– Mielestäni se on hyvä idea ja se pistäisi kaikki valmistajat ajattamaan kolmea autoa. Se olisi hyvä asia, saataisiin isompi show ja isommassa showssa tarvitaan enemmän kuljettajia, Nandan kommentoi.

Autourheilun kansainvälisen kattojärjestön FIA:n rallijohtaja Jarmo Mahonen haluaa Nandanin tavoin katsoa asiaa katsojien näkövinkkelistä käsin.

– Täysin samanlainen auto, mutta kuljettajat ajavat kuitenkin eri tiimeissä. Tämä hieman sekoittaa katsojia ja vaikeuttaa seuraamista, Mahonen muistuttaa.

Teksti: Jari Hotti @JariHotti
Lähde: Autosport.com


Facebook kommentit