Autosport: Toyotan rallitalli tyrmäsi huhut Alonsoon ja Espanjan MM-ralliin liittyen

11.6.2019 / 18:12
Toyota juhli voittoa Portugalin MM-rallissa pari viikkoa sitten (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Toyotan rallitallin johto tyrmää huhut, joiden mukaan Fernando Alonso osallistuisi Toyotan WRC-autolla Espanjan MM-ralliin lokakuussa.

Viime viikolla etenkin sosiaalisessa mediassa velloi huhumylly siitä, että Formula 1:n kaksinkertainen maailmanmestari Fernando Alonso tekisi debyyttinsä rallin MM-sarjassa tänä vuonna ja tuo debyytti tulisi tapahtumaan Toyotan kalustolla Espanjan MM-rallissa lokakuussa. Toyotan rallitallin johdon mukaan on kuitenkin todennäköisempää, että neljättä Yaris WRC -autoa Espanjassa tulee ajamaan Takamoto Katsuta.

– Luulen, että tämä on vain toinen vahva huhu, kuten aiemmin oli Kimin kohdalla, Toyotan urheilujohtaja Kaj Lindström kommentoi Alonso-huhua brittiläisen Autosport-lehden haastattelussa, viitaten aiempiin huhuihin viime vuonna, joiden mukaan Räikkösen oli tarkoitus vaihtaa formuloista jälleen ralliin ja hypätä Toyotan rattiin.

Toyotan haastajaohjelmaan kuuluva Katsuta on suorittanut kilpailudebyyttinsä WRC-auton ratissa tänä vuonna, kun japanilainen osallistui maaliskuussa Joensuun SM-ralliin ja jatkoi siitä WRC-autolla vielä Riihimäen SM-rallissakin toukokuussa. MM-sarjassa Katsuta on kilpaillut WRC2-luokassa, mutta WRC-debyytti saattaa siis olla edessä Espanjassa, ehkä jopa jo Saksassa tai Walesissa sitä ennen.

– Meillä on vaihtoehtoja Takamotolle kilpailun suhteen, paitsi Turkki, mikä on logistisesti vaikea. Mutta jos lähdemme Espanjaan neljällä autolla, niin luulen, että se neljäs auto on hänelle, eikä Alonsolle, Lindström sanoi Autosportille.

Toyota on kilpaillut neljän WRC-auton voimin tänä vuonna aiemmin Ruotsissa helmikuussa ja tekee saman nyt Italiassa, missä tallin kuljettajatrio Ott Tänak, Jari-Matti Latvala ja Kris Meeke saavat seuraa tallin testikuljettajasta Juho Hännisestä. Hänninen tosin kilpailee sääntöjen takia virallisesti Tommi Mäkinen Racingin nimellä ja väreissä, mutta kalusto toki löytyy Toyotan tehdastallin varikkopilttuusta.

Rallin MM-sarjan kauden kahdeksas osakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna Italian Sardiniassa. Kilpailu käynnistyy lyhyellä yleisöerikoiskokeella torstai-iltana.

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit