Autourheilu nousemassa Olympiakomitean hallitukseen – Juhani Pakari ehdolla

4.11.2016 / 18:28
AKK-Motorsportin puheenjohtaja Juhani Pakari on ehdolla Suomen Olympiakomitean hallitukseen. (kuva: Victor Engström)

[ A- ] / [ A+ ]

Suomalaisen autourheilun kansallisen lajiliiton, AKK-Motorsportin, puheenjohtajaa Juhani Pakaria esitetään Suomen Olympiakomitean hallitukseen. Esitys on historiallinen ja merkittävä, sillä aikaisemmin Olympiakomiteassa ei ole istunut yksikään moottoriurheilua edustava taho.

Olympiakomitea ja Valo yhdistyvät uudeksi Olympiakomiteaksi, joka aloittaa toimintansa 1.1.2017 Suomen 100-vuotisen itsenäisyyden juhlavuoden alussa. Olympiakomitean ja Valon asettama ehdollepanotoimikunta teki esityksensä uuden Olympiakomitean hallituksen jäsenistä. AKK:n puheenjohtajaa Juhani Pakaria esitetään varajäseneksi tulevaan hallitukseen.

– Suomalaisen autourheilun kansainvälinen menestystarina on jatkunut jo vuosikymmeniä, ja olen kiitollinen, että sen painoarvo ja merkittävyys huomioitiin uutta Olympiakomiteaa kartoitettaessa. Ehdollepanotoimikunta on ylipäänsä tehnyt mielestäni onnistunutta työtä esittäessään hallitukseen todella monipuolista, laaja-alaista osaamista, Pakari kertoo.

– Halusimme saada aikaan ehdotuksen, joka mielestämme toimii parhaalla mahdollisella tavalla koko suomalaisen liikuntakulttuurin vahvistamiseksi. Edessä on täysin uusi tilanne, kun Olympiakomitea jatkossa vastaa erittäin isosta kokonaisuudesta eli huippu-urheilusta suomalaisten liikuttamiseen, kuvailee ehdollepanotoimikunnan toinen puheenjohtaja Kalervo Kummola.

Uuden Olympiakomitean hallitus vahvistetaan 26.11. Lahdessa. Hallituksen toimikausi päättyy Tokion kesäolympialaisten jälkeen syksyllä 2020.

Lähde: AKK Sports Oy:n tiedote


Facebook kommentit