Autourheilun uutissähkeet viikolla 38/2020 – Päivitetty keskiviikkona klo 11.35

16.9.2020 / 11:35

[ A- ] / [ A+ ]

Kokoamme tälle sivulle autourheilun uutissähkeet viikolta 38/2020. Viimeisin päivitys on tehty keskiviikkona (16.9.) klo 11.35. Saadaksesi sivun näyttämään viimeisimmät uutissähkeet, päivitä sivu painamalla F5-nappia (tietokoneella) tai mobiililaitteen ollessa kyseessä, sivun päivitys laitteen käyttöominaisuuksien mukaan.

Rata-autoilun Super GT -sarjan kauden neljäs osakilpailu ajettiin Motegin radalla Japanissa. Toyotan Heikki Kovalainen yhdessä tiimikaverinsa Yuichi Nakayaman kanssa saivat lauantaisesta aika-ajosta onnistumisen neljänneksi nopeimman ajan myötä, mutta sunnuntaina ajettu 300 kilometrin mittainen kilpailu oli kaksikolle pettymys. Kovalaisen twiitin mukaan he tekivät kilpailuun väärän rengasvalinnan, koska odotuksissa oli lämpimämpi sää kuin mitä lopulta oli ja pidon puutteen myötä sijoitus oli ruutulipulla vasta yhdeksäs. Kovalainen on GT500-luokan kokonaispisteissä sijalla 12. Seuraava osakilpailu ajetaan Fujin radalla Japanissa 3.-4. lokakuuta.

Kartingin KZ2-luokan EM-sarjassa ajettiin tänä vuonna kaksi osakilpailua, Italiassa, sekä Belgiassa. Paavo Tonteri sijoittui kokonaispisteissä viidenneksi, vaikka suomalaisella olikin samat pisteet kuin kolmanneksi sijoittuneella David Trefilovilla, sekä neljänneksi sijoittuneella Giuseppe Palomballa. Saksalainen ja italialainen nousivat kuitenkin suomalaisen edelle paremman yksittäisen kilpailusijoituksen myötä. Äärimmäisen niukalla erolla EM-mitalien ulkopuolelle jäänyt Tonteri kirjoitti Facebook-sivullaan osuvasti, että “se mikä ei tapa, vahvistaa”. Euroopan mestaruuden voitti ruotsalainen Viktor Gustavsson, kun taas EM-hopean pokkasi italialainen Simone Cunati.

FIA:n Formula 3 -sarjassa ajettiin tänä vuonna yhdeksän kilpailuviikonloppua ja yhteensä 18 kilpailulähtöä. Kausi päättyi viime viikonloppuna Italian Mugellossa ja sarjan mestariksi kruunattiin italialaisen Prema Racing -tiimin australialainen Oscar Piastri, Formula Renault Eurocupin viime vuoden mestari. Piastri voitti kauden aikana kaksi kilpailulähtöä ja nousi palkintopallille yhteensä kuusi kertaa. Toiseksi sijoittui ranskalainen Theo Pourchaire ja kolmas oli yhdysvaltalainen Logan Sargeant.

FIA:n Formula 3 -sarjassa ei nähty tänä vuonna mukana suomalaiskuljettajia. Niko Karin piti osallistua sarjaan, mutta tshekkiläinen Charouz Racing System -tiimi antoi Karille potkut vain pari päivää ennen Itävallassa heinäkuussa ajettua kauden avausosakilpailua. Karin tilalle tullut Roman Stanek jäi loppupisteissä sijalle 21. ja mahtui 18 ajamassaan kilpailulähdössä vain kerran kymmenen parhaan joukkoon, kun Italian Monzan toisessa kilpailulähdössä tshekkikuljettajan sijoitus oli kahdeksas. Charouz Racing System -tiimi keräsi kauden aikana yhteensä vain viisi pistettä ja niillä se sijoittui tiimien kokonaispisteissä viimeiseksi, sijalle 10.

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit