MOTORSPORT

Baumschlagerilla edessä parin kuukauden ajotauko – “Iloinen, ettei tarvinnut leikata”

Viime perjantaina Itävallan rallisarjan osakilpailussa rajussa ulosajossa loukkaantunut Raimund Baumschlager on sivussa ralliauton ratista seuraavat 6-8 viikkoa. Itävaltalainen rallimestari vastaanotti lääkäriltä myös hyviä uutisia.

Rebenland Rallissa viime perjantaina yleiskilpailua viiden erikoiskokeen jälkeen johtanut, mutta kuudennella erikoiskokeella rajun ulosajon kokenut Raimund Baumschlager kuljetettiin sairaalahoitoon, missä todettiin muun muassa murtuma lannerangassa. Tiedotteen mukaan 14-kertainen Itävallan rallimestari joutuu olemaan sivussa ajohommista 6-8 viikon ajan, mutta sai Baumschlager lääkäriltä myös hyviä uutisia.

– Siitä olen iloinen, ettei tarvinnut leikata, Baumschlager sanoo.

Baumschlagerin oli tarkoitus kilpailla seuraavaksi Lavanttal Rallissa huhtikuun alussa, mutta nyt tuo kilpailu jää siis väliin.

– Nyt tämän pakollisen tauon takia kilpailuohjelmani menee täysin uusiksi. Tulevina päivinä tulemme miettimään sitä, että missä ja milloin voisin päästä ajamaan testiä. Tottakai olen erittäin pahoillani siitä, että en pysty osallistumaan Lavanttal Ralliin, mutta toipuminen on nyt prioriteetti numero yksi, Baumschlager korostaa.

58-vuotias Baumschlager on ajanut rallia jo neljällä eri vuosikymmenellä ja palkintokaapista löytyy peräti 14 Itävallan mestaruutta. Ensimmäisen mestaruutensa Baumschlager voitti vuonna 1993 ja viimeisin tuli viime vuonna, kun Baumschlager ajoi suurimman osan kaudesta Volkswagenin MM-sarjasta tutulla Polo WRC -autolla, jolla Sebastien Ogier ajoi neljännen maailmanmestaruutensa vuonna 2016.

 

Puulan Aurinkoranta

 

Lue myös! Itävaltalainen rallimestari rajussa ulosajossa – ”130 km/h nopeudella päin puita” (18.3.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com