Baumschlagerin debyytti Ogierin mestaruus-Pololla toi toisen sijan

1.5.2017 / 09:52
Raimund Baumschlager vauhdissa VW Polo WRC:lla (Kuva: Volkswagen Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Kokenut itävaltalaiskuljettaja Raimund Baumschlager sai kunnian olla ensimmäinen, joka pääsi ajamaan yksityistiimin väreissä rallimaailman viime vuosien menestyneintä autoa, Volkswagen Polo WRC:tä. Baumschlager ajoi Sebastien Ogierin viime vuoden mestaruusautolla Wechselland-rallissa viikonloppuna toiseksi.

Wechselland-ralli oli Itävallan rallimestaruussarjan kauden kolmas osakilpailu ja vaikeissa olosuhteissa ajettu asfalttiralli käsitti yhteensä 14 erikoiskoetta yhteispituudeltaan 160 kilometriä. Mukaan kilpailuun oli ilmoittautunut 59 autokuntaa. Raimund Baumschlager, 57-vuotias 11-kertainen Itävallan rallimestari, sai Volkswagen Polo WRC -debyyttiinsä oviin numeron yksi. Neljä pohja-aikaa rallissa ajanut Baumschlager sijoittui lopputuloksissa toiseksi.

– Olen enemmän kuin tyytyväinen kakkossijaan, Baumschlager kommentoi Volkswagen Motorsportin tiedotteessa rallin jälkeen.

Lähtökohdat olivat haastavat, sillä Baumschlager ei ehtinyt juurikaan testaamaan uutta menopeliään ennen kilpailua. Kaiken lisäksi sääolosuhteet olivat viikonloppuna Itävallassa kaikkea muuta kuin hyvät.

– Olosuhteet olivat todella raa’at, koska säätila tarjoili kaikkea mahdollista. Oli sadetta, sumua ja lunta, urallaan 12 MM-rallia ajanut Baumschlager kuvaili.

Rallin yleiskilpailun voittoon ajoi Ford Fiesta RS WRC -autolla Hermann Neubauer, joka oli 8,7 sekuntia nopeampi kuin Baumschlager.

Kyseessä oli siis ensimmäinen kerta, kun Volkswagen Polo WRC -ralliauto oli kilpailukäytössä yksityistiimillä. Sebastien Ogier ajoi tällä autolla rallin MM-sarjassa viime kaudella Ruotsin, Argentiinan, Italian, Suomen, Korsikan ja Walesin osakilpailut, joista voitti kolme: Ruotsin, Korsikan ja Walesin. Ogierin kausi päättyi maailmanmestaruuteen, neljännen kerran hänen uransa aikana ja kaikki mestaruudet ovat kaiken lisäksi tulleet peräkkäisinä vuosina.

Raimund Baumschlager, 57

Itävallan 11-kertainen rallimestari
12 MM-rallia, mm. Suomi vuonna 1994
Paras sijoitus MM-tasolla vuoden 1990 Korsikan MM-rallin 5. sija

 

 

Lue myös! Nyt se on varmaa – Polo WRC palaa ralliin (24.4.2017)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit