Belgialaistalli osti Ekströmin Audit – Toisen auton penkki odottaa vielä kuljettajaansa

18.3.2018 / 04:09
Nämä Audit ovat nyt belgialaisen Comtoyou Racingin omaisuutta (Kuva: Audi Mediacenter).

[ A- ] / [ A+ ]

Aiemmin ainoastaan rata-autoilun puolella kilpaillut belgialainen Comtoyou Racing -tiimi on tosissaan laajentamassa toimintaansa myös rallicrossin puolelle. Tiimi hankki alkuvuodesta talliinsa Mattias Ekströmin nimikkotiimin MM-sarjasta aiemmilta vuosilta tutut Audit ja lähtee ainakin yhden auton voimin mukaan rallicrossin MM-sarjaan tänä vuonna.

Vuonna 2014 perustettu belgialainen Comtoyou Racing -tiimi kilpaili viime kaudella rata-autoilun TCR-sarjassa. Tänä vuonna Comtoyou Racing lähtee mukaan TCR:n lisäksi myös WTCR-sarjaan (World Touring Car Cup), missä se on yksi Audin tehtaan tukemista yksityistiimeistä. Nopeasti toimintaansa laajentava tiimi on tosissaan lähdössä mukaan myös rallicrossin maailmaan ja siitä hyvänä osoituksena merkittävä kalustokauppa, jonka Comtoyou Racing teki alkuvuodesta.

Rallicrossin vuoden 2016 maailmanmestari Mattias Ekström ilmoitti viime syksynä, että ruotsalaisen nimikkotiimin EKS RX:n kilpailukäytössä olleet Audi S1 -autot menevät myyntiin kauden jälkeen. Viime kaudella EKS RX -tiimin autoilla ajettiin yhteensä neljä osakilpailuvoittoa (Ekström) ja saavutettiin tiimien välisessä MM-sarjassa kolmas sija.

Ostaja löytyi lopulta Belgiasta. Comtoyou Racingin manageri Francois Verbist ajoi Ekströmin kanssa samassa tiimissä Spa’n 24 tunnin kilpailussa vuosina 2012, sekä 2013 ja kaksikko on tuonkin jälkeen pitänyt tiiviisti yhteyttä.

– Kun aloin saamaan ideoita rallicrossiin liittyen, niin tottakai Mattias oli ensimmäinen jolle soitin, Verbist sanoo brittiläisen Autosport-lehden haastattelussa.

Comtoyou Racing kilpaili ensimmäistä kertaa asfalttiratojen ulkopuolella osallistumalla tänä talvena Ranskan maineikkaaseen jääratasarjaan, legendaariseen Andros Trophyyn. Vaikka kyseessä oli tiimille täysin uusi laji ja ensimmäinen kilpailukokemus näissä olosuhteissa, niin menestystä tuli välittömästi. Aiemmin muun muassa formuloiden GP2-sarjassa kilpaillut Nathanael Berthon oli Elite Pro -luokan loppupisteissä kolmas ja Le Mans -voittaja Benoit Treluyer neljäs. Elite Pro / Elite -luokassa Comtoyou Racing voitti tiimien mestaruuden.

“Saan lähes päivittäin puheluita”

Se on nyt varmaa, että Comtoyou Racing osallistuu rallicrossin MM-sarjaan ainakin yhdellä Audilla ja sitä tulee ajamaan Enzo Ide, 26, vuoden 2016 Blancpain GT Sprint Cupin mestari. Toisen Audin penkki sen sijaan on vielä täyttämättä ja voi myös olla, että toisessa autossa tullaan näkemään eri kuljettajia kauden aikana.

– Saan lähes päivittäin puheluita kuljettajilta, jotka olisivat kiinnostuneita ajamaan toista autoa. Mutta mitään ei ole vielä päätetty, Verbist taustoitti tilannetta Belgian Autosportin haastattelussa vajaa kuukausi ennen kuin tiimi testasi ensimmäistä kertaa uutta kalustoaan.

Ja nuo testit ajettiin maaliskuussa Mettet’in radalla Belgiassa. Mukana testeissä oli myös Francois Duval, joka paremmin tunnetaan historiastaan rallin MM-sarjassa, osallistuihan belgialainen 84 MM-ralliin vuosina 2001-2010. WRC-voittoja CV:stä löytyy yksi (Australia 2005) ja palkintosijoituksia yhteensä 14 kappaletta.

Belgialainen DH-verkkolehti nosti heti esiin ajatuksen siitä, että voisiko Duval ajaa belgialaisen Comtoyou Racingin toista Audia rallicrossin MM-sarjan Belgian osakilpailussa toukokuussa belgialaisen Enzo Iden tallikaverina. Tälläinen täysin belgialainen yhdistelmä belgialaisten kotikilpailussa olisi tottakai iso asia maan autourheilulle ja faneille.

– Olisihan se hienoa, mutta budjetti yhteenkin osakilpailuun nykyisin on todella kova ja en ole varma onnistuisinko keräämään sellaista summaa kasaan luottokumppaneiltani, Duval myönsi.

Rallicrossin MM-sarja käynnistyy Espanjan Barcelonasta 13.-15. huhtikuuta.

 

Puulan Aurinkoranta

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit