Block Grönholmin finaalihaaveiden blokkina Höljesissa – “Oma vauhti tössäsi siihen”

3.7.2017 / 09:29
Niclas Grönholm oli hyvässä vauhdissa Höljesin radalla Ruotsissa (Kuva: GRX / McKlein).

[ A- ] / [ A+ ]

Niclas Grönholm ylsi semifinaaliin kauden parhaalla ajollaan rallicrossin MM-sarjan seitsemännessä osakilpailussa Höljesin radalla Ruotsissa sunnuntaina.

Niclas Grönholm, 21, teki tasaisen vakuuttavaa työtä neljässä karsintaerässä lauantaina ja sunnuntaina. GRX-tallin Ford Fiestaa käskyttävä Grönholm meni semifinaaleihin seitsemäntenä, joka on hänen tähän astisen rallicross-uransa paras suoritus. Semifinaalissa Grönholm taisteli tiukasti finaalipaikasta, mutta ei onnistunut aivan alkuerien tyyliin.

– Kaikki meni todella hyvin semifinaaleihin saakka. Siinäkin lähtö oli ihan hyvä muiden seassa. Sitten Kevin Block pääsi tuikkaamaan eteen ja jouduin hänen peräänsä vielä “jokerille”, jossa Block sähläsi edessä ja oma vauhti tössäsi siihen, Grönholm harmitteli.

Samalla kun Grönholm väänsi Blockin kanssa, karkasivat kärkisijat ja finaalipaikka jäi vielä odottamaan.

– En päässyt ollenkaan puhtaalle radalle ja piti ajaa muiden perässä. Jäi aika paljon hampaankoloon, kun katsoin kierrosaikoja semifinaaleissa. Omasta mielestä olisin ansainnut paikan finaaliin tällä kertaa, mutta turha sitä on jossitella, Grönholm pohti.

Viikonlopun alku oli Grönholmille haastava, sillä torstain viimeistelytestissä Fiestan moottori rikkoutui.

– Jouduttiin ajamaan vanhalla moottorilla, sillä korjaus ei ollut mahdollista. Puuttui voimaa, kun koneesta oli kilsat jo aiemmin täynnä. Siihen nähden meni hienosti, kun pystyin rypistämään semeihin. Olisihan se voinut olla eri stoori uudemmalla moottorilla. Mutta hyvä viikonloppu kuitenkin. Tästä on hyvä suunnata Kanadaan, Grönholm totesi.

Seuraavaksi rallicrossin MM-sirkus matkaa Kanadaan, jossa kisataan elokuun ensimmäisenä viikonloppuna.

Teksti: GRX:n tiedote


Facebook kommentit