BMW-rallisarjan kausi 2019: Neljä osakilpailua, neljä eri voittajaa

11.6.2019 / 17:45
Jaakko Lavion ykkössija Oripäässä nosti jämsäläisen BMW-sarjan kärkeen (Kuva: Marko Kyöstilä).

[ A- ] / [ A+ ]

BMW-rallisarjan neljännessä osakilpailussa saatiin kauden neljäs voittaja, kun Jaakko Lavio voitti sarjan kesäkauden avauksen Oripäässä viime viikonloppuna. Tiukan kilpailun voittanut jämsäläinen nousi samalla sarjan kärkeen.

Kahdeksasta erikoiskokeesta muodostunut Oripään osakilpailu oli BMW-merkkiluokassa taas tuttuun tapaan tasaista sekuntikamppailua. Avauspätkän vei nimiinsä konkarikuljettaja Timo Bäck. Hannu Hokkanen, Riku Koski, Jaakko Lavio ja Toni Parkkinen hävisivät Lapuan UA:n Bäckille vain muutaman sekunnin.

Sarjaa talvikauden jälkeen johtanut AL-Härmän Koski kirjasi nimiinsä kakkospätkän voiton ja nousi BMW-luokassa ykköseksi. Bäck kuittasi paikan takaisin taas kolmannen erikoiskokeen pohjien myötä. AUK Jämsän Äijien Lavio kirjasi nimiinsä neljännen erikoiskokeen ja nousi luokan kärkeen, Kosken ralli päättyi samaisella erikoiskokeella ulosajoon.

Tasainen vääntö ykköspaikasta jatkui, kun Bäck voitti viidennen pätkän ja siirtyi 1,1 sekunnilla Lavion edelle. Lavio vastasi seuraavalla erikoiskokeella 5,6 sekuntia Bäckiä paremmalla ajalla. Seiskalla saatiin uusi ek-voittaja, kun Lappeenranta RT:n Parkkinen oli 1,3 sekuntia nopeampi kuin AL-Kangasniemen Hokkanen. Bäck kavensi Lavion yleiskilpailujohtoa 0,2 sekunnilla.

Lavio sinetöi viimeisellä erikoiskokeella ajamallaan pohja-ajalla kauden ensimmäisen osakilpailuvoiton ja nousi samalla nelospaikalta sarjan kärkeen. Seniorien kisan voittanut Bäck hävisi Laviolle 10,8 sekuntia. Parkkisen ero voittajaan oli 18 sekuntia ja Hokkanen hävisi kolmossijan vain 1,5 sekunnilla. Yleiskilpailussa kuudenneksi sijoittunut nurmolainen Tero Pellinen oli luokan nopein juniori. Koski on sarjassa toisena tasapistemäärällä AL-Härmän Sami Laurilan kanssa. Mestaruustaistelussa on tiukasti mukana myös Parkkinen.

Sarjan kaksi viimeistä osakilpailua ajetaan syksyllä Urjalassa ja Naantalissa.

Teksti: BMW-rallisarjan tiedote


Facebook kommentit