Bottaksella neljä, Rosbergilla nolla – Neljä suomalaista voittamassa tallimestaruutta

25.11.2020 / 02:10
Valtteri Bottas on ollut voittamassa Mercedes-tallissa neljää mestaruutta (Kuva: Pirelli Media).

[ A- ] / [ A+ ]

Neljä suomalaiskuljettajaa on ollut voittamassa edustamalleen tallille Formula 1:n MM-sarjan tallien maailmanmestaruutta.

Ensimmäisenä suomalaiskuljettajana tallien maailmanmestaruutta Formula 1:n MM-sarjassa pääsi juhlimaan Mika Häkkinen, joka kaudella 1998 saavutti uransa ensimmäisen kuljettajien maailmanmestaruuden ja samaisena vuonna McLaren kruunattiin tallien maailmanmestariksi. Häkkinen uusi mestaruutensa kaudella 1999, mutta McLaren ei.

Kaudella 1999 tallien maailmanmestaruuden nappasi Ferrari, ensimmäisen kerran sitten vuoden 1983, ja tuossa mestaruudessa “näppinsä pelissä” oli myös suomalaiskuljettajalla. Mika Salo tuurasi Englannin osakilpailussa jalkansa loukannutta Michael Schumacheria kuudessa osakilpailussa, ollen Saksassa toinen ja Italiassa kolmas. Ferrari vei mestaruuden nimiinsä vain neljän pisteen erolla ennen toiseksi sijoittunutta McLarenia.

Kolmas suomalainen, joka pääsi juhlimaan tallien maailmanmestaruutta autourheilun kuninkuusluokassa, oli Kimi Räikkönen, joka teki “häkkiset” voitettuaan kaudella 2007 kuljettajien maailmanmestaruuden ja Räikkösen edustama Ferrari oli tallien ykkönen. Valtteri Bottas on edustanut Mercedes-tallia vuodesta 2017 lähtien ja kaikilla neljällä kaudella nastolalainen on ollut yhdessä Lewis Hamiltonin kanssa voittamassa saksalaisjättiläiselle tallien maailmanmestaruutta.

Sen sijaan Keijo “Keke” Rosberg ei koskaan urallaan ollut voittamassa tallien maailmanmestaruutta. Rosbergin voitettua kuljettajien maailmanmestaruuden vuonna 1982, tallien MM-tittelin vei nimiinsä Ferrari, kun taas Rosbergin edustama Williams jäi pisteissä vasta neljänneksi.

Suomalaiskuljettajien kaikki MM-tittelit F1:n MM-sarjassa

1) Valtteri Bottas 4 (0 henkilökohtaista, 4 tallimestaruutta)
2) Mika Häkkinen 3 (2 henkilökohtaista, 1 tallimestaruus)
3) Kimi Räikkönen 2 (1 henkilökohtainen, 1 tallimestaruus)
4) Keijo Rosberg 1 (1 henkilökohtainen, 0 tallimestaruutta)
5) Mika Salo 1 (0 henkilökohtaista, 1 tallimestaruus)

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit