Bottaksella nousujohteinen uran ensimmäinen rallipäivä – “Pääasia on nauttia”

25.1.2019 / 23:19
Valtteri Bottas kilpailee Tunturirallissa Fordin WRC-autolla (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

F1-kuljettaja Valtteri Bottaksen uran ensimmäinen kilpailupäivä rallin parissa sujui nousujohteisissa merkeissä.

Valtteri Bottas ja kartanlukija Timo Rautiainen starttasivat Tunturirallin avauspäivään reitille ensimmäisinä, kun Ford Fiesta WRC -auton oviin oli teipattu numerotarrat yksi. Avauserikoiskokeella Bottas hävisi kärjelle 45,4 sekuntia ja oli kahdeksas, mutta nastolalainen paransi otteitaan päivän edetessä kohti iltaa. Yötauolle saavuttaessa sijoitus yleiskilpailussa oli viides ja eroa kärkeen minuutti ja 24,1 sekuntia.

– Siihen nähden, että tämä oli ensimmäinen rallipäivä urallani, niin kivasti on mennyt. Pääasia tässä on kuitenkin nauttia. Aloitettiin aika rauhassa ilman turhia riskejä ja totuteltiin siihen miltä nuo pätkät WRC-autolla tuntuu, Bottas kommentoi rallin SM-sarjan tiedotteessa.

Siikakämän 42,7-kilometrisellä maratonpätkällä Bottas kellotti kolmanneksi nopeimman ajan ja taakse jäi muun muassa rallin kymmenkertainen Suomen mestari Juha Salo. Täysin ilman ongelmia ei Bottaksenkaan päivä sujunut.

– Raviradalla tuli ekalla kerralla pari selkeää mokaa, kun siinä oli aika liukasta ja tiukkoja mutkia. Sitten lisättiin seuraavilla pätkillä lisää hanaa, mutta nelospätkällä autoon tuli kaikenlaisia varoituksia näyttöön, joten en nähnyt millä moottoriasetuksella ajoin. Yritin niitä siinä blokkailla, niin sitten meni paukut pois päältä. Loppu pätkä meni jokseenkin puolitehoilla, Bottas kuvaili.

– Kaiken kaikkiaan kuitenkin pirun siisti päivä ja tuolla autolla on älyttömän hienoa ajaa. Koko ajan saan enemmän ja enemmän luottamusta ajamiseen, Bottas päätti.

Lue myös! Lindholm suvereeni lipsahduksesta huolimatta – “Pistettiin yleisö hommiin” (25.1.2019)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit