Bottaksen otteet WRC-autolla saivat Salon innostumaan – “Ehkä ajan itsekin joskus sellaisella”

7.2.2019 / 19:51
Mika Salo Skodan ratissa Tunturirallissa tammikuussa (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Mika Salon ensimmäinen kilpailu R5-luokan ralliautolla toi ex-F1-kuljettajalle yleiskilpailun osalta parhaan Tunturirallin sijoituksen tähän mennessä. Viidennen kerran tähän legendaariseen kilpailuun osallistunut Salo yhdessä kartanlukijansa Peter Flythströmin kanssa sijoittuivat yleiskilpailussa sijalle 11. ja SM1-luokassa kahdeksanneksi.

Mika Salo, 52, oli aiemmin osallistunut Tunturirallin neljä kertaa. Kolme ensimmäistä vuotta (2006-2007, 2009) Salo ajoi Mitsubishi Lancerilla, yhdeksän vuotta sitten kalustona oli R2-luokan Ford Fiesta ja nyt Salo pääsi ensimmäistä kertaa nauttimaan Tunturirallista R5-luokan ralliautolla, Skoda Fabialla. Ennen kilpailua Salo testasi Skodaa 50 kilometrin verran.

– Helppo auto ajaa. Kaikin puolin ihan hyvä viikonloppu. Ei ollut mitään tilanteita, ollaan otettu aika iisisti. Pirun hauskaa hommaahan tämä on. Maaliin päästiin ilman mitään ongelmia, nousujohteisen kilpailun ajanut Salo kommentoi UrheiluUutiset.comin haastattelussa.

Salon sijoitus yleiskilpailussa oli 11. ja SM1-luokassa kahdeksas. Yleiskilpailun sijoituksen osalta Salolle nyt tullut tulos on Tunturirallista paras, kun taas vastaavaan luokkasijoitukseen Salo on yltänyt aiemmin vuosina 2007, sekä 2010. Salon edellinen ralli oli yhdeksän vuoden takainen Tunturiralli, joten selvää oli, että nuotti nousi jälleen suurimmaksi ongelmakohdaksi.

– Pitkän tauon jälkeen pirun vaikeaa oli tehdä nuottia ja luottaa nuottiin. Se on sitä, kun ei ole tottunut kuuntelemaan nuottia, Salo taustoitti.

Rallin avauserikoiskokeella perjantaina Salo hävisi kärjelle kaksi ja puoli minuuttia. Tässä kohtaa moni tulospalvelua seurannut pohti, että olisiko Salo aloittanut liian innokkaasti ja joutunut heti lapiohommiin. Totuus oli kuitenkin toinen, eikä aikatappio johtunut Salosta itsestään, vaan:

– Ajettiin edellä lähtenyt kiinni ja ajettiin sitten sen perässä koko pätkä, kun se ei huomannut meitä ja ei päästänyt ohi. Harmittava tilanne. Joku minuutti siinä hukattiin, kärsittiin todella paljon, Salo harmitteli.

10 vuotta sitten Rovaniemellä nähtiin peräti neljä suomalaista F1-kuljettajaa, kun Kimi Räikkösen silloisen rallidebyytin lisäksi Tunturirallissa kilpailivat Mikat Häkkinen ja Salo, sekä Jyrki Järvilehto. Nyt Salon lisäksi Tunturirallissa F1-kuljettajistamme mukana nähtiin Valtteri Bottas, joka uransa ensimmäisessä rallissaan kilpaili Fordin WRC-autolla.

– Hyvinhän se on vetänyt, kun on pysynyt tiellä. Hieno peli ajaa tollainen WRC-auto. Ehkä ajan itsekin joskus sellaisella, Salo hymyili.

Vaikka Salo selkeästi nauttii rallin ajamisesta suuresti ja viihtyy näissä ympyröissä, niin muissa ralleissa kuin Tunturirallissa Saloa ei tulla kuitenkaan näkemään.

– Kyllä, yksi ralli vuodessa ajetaan maksimissaan ja se on Tunturiralli, Salo korosti.

Tiedä sitten vaikka ensi vuonna Rovaniemellä nähtäisiin Bottaksen WRC-uusinta ja myös Salo WRC-auton ratissa. Bottas Fordilla ja Salo Toyotalla? Tuota vaihtoehtoa odotellessa Salolla riittää runsaasti jännitettävää tulevana kesänä, kun hänen 17-vuotias poikansa Max Salo kilpailee Formula Academy Finland -sarjassa Formula 4 -autolla. Salo aikoo antaa pojalleen täydellisen “työrauhan” tämän debytoidessa autourheilun maailmassa.

– Yritän pysyä poissa mahdollisimman paljon. Tottakai autan jos Max kysyy neuvoja, mutta hänellä on siellä kuitenkin hyvät opettajat, ei minua siellä tarvita. Ylpeä olen hänestä, että on lähtenyt tollaiseen mukaan, Salo kehuu.

Mika Salon Tunturiralli-historia

2006 – Mitsubishi Lancer Evo VIII, keskeytys tekniseen vikaan
2007 – Mitsubishi Lancer Evo VIII, yleiskilpailun 26. sija, luokassa kahdeksas
2009 – Mitsubishi Lancer Evo IX, keskeytys tekniseen vikaan
2010 – Ford Fiesta R2, yleiskilpailun 35. sija, luokassa kahdeksas
2019 – Skoda Fabia R5, yleiskilpailun 11. sija, luokassa kahdeksas

 

 

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit