MOTORSPORT

Bottaksen voitto F1:n ylivoimaisin lähes kolmeen vuoteen – “Kriitikot saa vetää viikseen”

Valtteri Bottas nousi Formula 1:n MM-sarjassa osakilpailuvoittajaksi 21 voitottoman osakilpailun jälkeen ja samalla päättyi myös neljän peräkkäisen osakilpailun putki ilman palkintosijoitusta.

Valtteri Bottakselle, 29, nyt tullut voitto Australian Melbournesta, kauden 2019 avausosakilpailusta, oli uran neljäs Formula 1:n MM-sarjassa. Toisesta lähtöruudusta kilpailuun startannut Bottas sai todellisen unelmalähdön ja ohitti heti tallikaverinsa Lewis Hamiltonin. Bottas oli lopulta kilpailussa täysin omaa luokkaansa ja voittomarginaali ruutulipulla Hamiltoon nähden oli lopulta reilut 20 sekuntia.

– Oli kyllä paras kisa ikinä! Lähtö oli hyvä ja sitten tietysti kärjessä pystyi paremmin kontroloimaan. Jotenkin vauhtia oli tänään niin paljon, että itseänikin ihmetytti. Silloin kun on hyvä “flow” päällä, niin se melkein jopa tuntuu helpolta, vaikka se ei sitä ole. Se vaan tuntuu siltä. Kaikki oli kontrollissa, Bottas kommentoi C Moren haastattelussa kilpailun jälkeen.

Bottaksen voittomarginaali oli tarkalleen ottaen 20,886 sekuntia ja se on suurin voittajan ja kakkosen välinen aikaero sitten Venäjän GP:n toukokuussa 2016, kun Nico Rosberg voitti kilpailun 25,022 sekunnin erolla ennen Hamiltonia. Viime kaudella voitoitta jäänyt ja kauden neljä viimeistä osakilpailua ilman palkintosijoitusta ajanut Bottas sai nyt uuteen kauteen parhaan mahdollisen startin ja samalla lähti myös terveisiä niille arvostelijoille, jotka ovat epäilleet nastolalaisen kykyjä menestyä autourheilun kuninkuusluokassa.

– Täydellinen aloitus kaudelle, eihän tämän paremmin voisi alkaa. Kriitikot saa vetää viikseen, Bottas täräytti C Moren haastattelussa.

Formula 1:n MM-sarjan kauden toinen kilpailuviikonloppu ajetaan Bahrainissa 29.-31. maaliskuuta. Bottas on sijoittunut Bahrainissa kahtena edellisenä vuonna palkintosijoille, kun vuonna 2017 sijoitus oli kolmas ja vuosi sitten toinen.

Valtteri Bottaksen F1-osakilpailuvoitot

1) Sotshi, Venäjä 2017
2) Spielberg, Itävalta 2017
3) Abu Dhabi 2017
4) Australia 2019

Lue myös! Valtteri Bottas ylivoimaiseen voittoon kauden avauksessa Australiassa (17.3.2019)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com