Bottas ja Rovanperä erilaisten hevosvoimien kimppuun – “Kunnia juhlistaa ilmavoimien juhlavuotta”

6.6.2018 / 13:00
Valtteri Bottas ja Kalle Rovanperä hyppäävät Hawk-hävittäjän kyytiin (Kuva: Ilmavoimat).

[ A- ] / [ A+ ]

Formula 1:n MM-sarjan GP-voittaja Valtteri Bottas ja rallin superlupaus Kalle Rovanperä juhlistavat ilmavoimien 100-vuotisjuhlavuotta Tikkakoskella lentonäytöksen merkeissä. Autourheilun lajiliiton kirkkaimpiin tähtiin kuuluvat kuljettajat nousevat ottamaan toisistaan mittaa taivaalle Hawk-hävittäjien kyydissä, sinivalkoisessa AKK:n Flying Finn -hengessä.

Se tiedetään, että Valtteri Bottas ja Kalle Rovanperä kuuluvat autourheilulajeissaan maailman parhaisiin. Mutta miten käy, kun neljältä pyörältä ja kilpateiltä vaihdetaan yläilmoihin ja alle otetaan 1200 km/h kulkevat, kahdeksan geen kiihtyvyyden saavuttavat Hawk-koneet? Ainutlaatuinen mahdollisuus nähdä nämä kuljettajataiturit Suomessa tarjoutuu ilmavoimien juhlalentonäytöksen yhteydessä lauanataina 16. kesäkuuta Tikkakoskella, jossa autourheilutähdet nousevat eturivin ilmataisteluopettajien kyydissä taivaalle taituroimaan.

Historiallisen ohjelmanumeron teemana on autourheilun lajiliitto AKK:n kuljettajapolkua, sekä ilmavoimien tarjoamaa mahdollisuutta mukaillen ”Flying Finns – haaste taivaalla”. Kumpikin sinivalkoinen kuljettaja on jo ”lentävän suomalaisen” arvonimensä maailmalla ansainnut ja kun hävittäjien ohjaamoista löytyvät vielä Suomen ilmavoimien lentokoulutuksen ammattilaiset, voidaan puhua todellisesta Flying Finns -supernumerosta täynnä suomalaista vauhtia, taitoa, sisua, vastuullisuutta ja ennen kaikkea elämyksiä.

 

Hae Lainaa

 

“Yleisölle tarjolla on jotain ennennäkemätöntä”

Bottas odottaa koneeseen pääsyä innoissaan.

– On kunnia juhlistaa ilmavoimien juhlavuotta ja lentää AKK:n Flying Finn -siipitunnuksen alla. Sain itse tärkeää apua lajiliiton nuorisopolulta urani alkuvaiheilla. En tiedä yhtään mitä odottaa tulevalta lentonäytökseltä, mutta uskon että Hawks-lentäjät tulevat tarjoamaan minulle ainutlaatuisen kokemuksen mikä jää mieleeni ikuisesti, Bottas hehkuttaa.

Rovanperä ei turhia jännitä ennen ilmaherruuden mittelöintiä.

– Varmasti juuri ennen hävittäjään astumista tulee sama tunne kuin ennen lähtöä erikoiskokeelle, mahanpohja kertoo että ’nyt mennään’. On mahtava päästä Valtterin kanssa taivaalle ja kokemaan, mitä ilmavoimien huippulentäjät osaavat. Nyt meitä on useampikin Flying Finn yhdessä näyttämässä, millaisiin huippusuorituksiin Suomen ykköspilotit ja -kuskit yhdessä pystyvät, Rovanperä sanoo.

Hawk-lennonopettaja, majuri Timo Rauhala, tunnelmoi ohjelmanumeroa jo ennakkoon.

– On mahtava päästä mukaan yhteiseen Flying Finns -porukkaan ja tavata näitä huippulahjakkaita AKK:n kuljettajia. Erityisen upeaa on tarjota heille tämä haastava, mutta ainutlaatuinen kokemus – katsotaan sitten koneessa kuinka geevoimat puraisevat ja miltä nopeudet yli 1000 kilometrin tuntivauhdissa tuntuvat. Haaste on ilmassa mutta uskon, että Flying Finn -kuljettajat sen hienosti selvittävät. Yleisölle tarjolla on jotain ennennäkemätöntä, tervetuloa Tikkakoskelle ihastelemaan, Rauhala lähettää terveisensä.

Flying Finn -ohjelmanumeroon liittyvät yleisötapahtumat alueella noin kello 10.30-13.30. Flying Finn -lentonäytös noin kello 12.00-12.30. Lisätietoja tapahtumsta löydät täältä.

Teksti: Ilmavoimat 100 -tapahtuman tiedote


Facebook kommentit