Bottas kilpailee Tunturirallissa autolla, jolla on maineikas ja värikäs historia

17.1.2020 / 08:34
Valtteri Bottas antoi kyytiä Citroenille Tunturirallin testi-ek:lla torstaina (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Mercedes-tallin F1-tähti ja autourheilun kuninkuusluokan viime vuoden MM-hopeamitalisti Valtteri Bottas osallistuu nyt toista kertaa urallaan Rovaniemen ympäristössä ajettavaan legendaariseen Tunturiralliin.

Valtteri Bottas, 30, on sanojensa mittainen mies. Vuosi sitten nastolalainen osallistui ensimmäistä kertaa urallaan ralliin ja saman tien legendaariseen ja erittäin haastavaan Tunturiralliin. Sijoitus maalissa oli yleiskilpailun viides, eikä uuden sukupolven WRC-Fordilla kilpaillut Bottas peitellyt maalissa innostuneisuttaan lajia kohtaan ja lupasi ehdottomasti olla mukana myös vuoden 2020 kilpailussa.

Näin myös tapahtui ja Bottas yhdessä viimevuotisen kartanlukijansa Timo Rautiaisen, 55, kanssa ovat mukana Tunturirallissa myös tänä vuonna.

– Viime vuosi oli todella hieno kokemus ja päätin silloin heti, että haluan lähteä uudestaan. Ollaan ajettu Timon kanssa alle muutamia testejä, yrittäen pitää taitoja yllä. Viime vuoteen verrattuna pystyn varmasti ajamaan nyt paremmin ja rohkeammin. Pääasia on jälleen pitää hauskaa ja silloin yleensä kellokin tykkää, Bottas ennakoi.

Siinä missä Bottas vuosi sitten starttasi Tunturiralliin kuin tehden hypyn suureen ja tuntemattomaan, niin nyt lähtökohdat ovat F1-tähdelle paljon suotuisammat, onhan alla täydet kilometrit tästä kilpailusta vuoden takaa ja kokemusta lumella ajamisesta sitäkin enemmän. Tänä vuonna Bottas osallistuu Tunturiralliin vanhemman sukupolven Citroen DS3 WRC -autolla, johon hän pääsi tutustumaan joulukuussa Paul Ricardin radalla Ranskassa ajetussa ja Bottaksen voittoon päättyneessä Rallycircuit Cote d’Azur -kilpailussa.

– Tulostavoitetta on vaikea laittaa. Tiedän, että Kalle (Rovanperä) tulee varmasti menemään tosi kovaa. Meitä vaan on aika vaikea verrata, koska on melkein sama, kun laittaisi Kallen F1-auton rattiin minua vastaan, Bottas pohti hymyillen edessä oleva kilpailun ennakkoasetelmia viikko sitten Lahdessa järjestetyssä Mestareiden Illassa.

Citroen DS3 WRC on yksi rallin MM-sarjan historian menestyneimmistä automalleista. Ensimmäisen kerran se nähtiin mukana MM-sarjassa Meksikossa vuonna 2011 ja viimeisin MM-osakilpailuvoitto, kahden autonvalmistajien ja kahden kuljettajien maailmanmestaruuden (2011, 2012), sekä yhteensä 26 MM-osakilpailuvoiton jälkeen, tuli Suomen MM-rallissa Kris Meeken toimesta vuonna 2016.

26 MM-osakilpailuvoitosta Sebastien Loeb saavutti 16 kappaletta, Sebastien Ogier viisi, Meeke kolme ja Mikko Hirvonen, sekä Dani Sordo molemmat yhden. Kaudella 2011 Loeb ja Ogier voittivat MM-sarjassa tällä automallilla yhteensä kymmenen osakilpailua ja sama toistui myös vuonna 2012 Loebin ja Hirvosen toimiessa Citroenin tehdastallin kuljettajina. Tätä kyseistä automallia ovat MM-sarjassa ajaneet myös muun muassa Petter Solberg, Kimi Räikkönen, Thierry Neuville, sekä Mads Östberg.

Se auto millä Bottas nyt osallistuu Tunturiralliin, nähtiin ensimmäisen kerran kilpailussa vuonna 2011, Loebin voittaessa Argentiinan MM-rallin. Loeb voitti myös samaisella autolla seuraavan ajamansa MM-rallin. Kyseessä oli Espanjan MM-ralli syksyllä 2011 ja tuon voiton myötä ranskalainen nappasi niskalenkin Hirvosesta kyseisen vuoden mestaruustaistelussa. Kun kauden päättäneessä Walesin MM-rallissa Loeb ja Hirvonen molemmat keskeyttivät, voitti Loeb mestaruuden kahdeksan pisteen erolla suomalaiseen tallikaveriinsa nähden.

Tämä sama auto toi Loebille uran kolmannen ja samalla viimeisen Suomen MM-rallin voiton vuonna 2012, kun taas Östberg ajoi samaisella autolla vuonna 2014 MM-sarjassa kolme palkintosijoitusta. Vuonna 2016 auto koki kovia Saksan MM-rallissa ja edessä oli mittava remontti, kun Stephane Lefebvre täräytti Panzerplatten legendaarisella erikoiskokeella (katso video alapuolelta) päin panssarivaunujen pysäyttämistä tarkoitettuja kiviesteitä (Hinkelstein). Kartanlukija Gabin Moreaulta murtui tilanteessa jalka.

Kyseisen auton aika Citroenin tehdastallissa oli ohi ja seuraavan kerran se nähtiin kilpailutoiminnassa vuonna 2018, Ranskan rallisarjassa. Samaisena vuonna autolla ajettiin kaksi MM-rallia yksityiskuljettajien toimesta, Marijan Griebelin sijoittuessa Saksan MM-rallissa yleiskilpailun kahdeksanneksi. Vuonna 2019 auto päätyi ranskalaisen PH Sport -tiimin omistukseen ja nyt se on siis tänä viikonloppuna Bottaksen käytössä Tunturirallissa.

Rallin SM-sarjan kauden avaava kaksipäiväinen Tunturiralli polkaistaan käyntiin erikoiskokeiden osalta tänään perjantaina. Maaliin saavutaan lauantai-iltana.

 

 

 

 

Teksti: Jari Hotti, Rovaniemi
toimitus@urheiluuutiset.com

YouTube-video: Rallin MM-sarjan virallinen kanava


Facebook kommentit