MOTORSPORT

Brittimedia: Kalle Rovanperä lähellä sopimusta M-Sportin kanssa – “Se oli uskomatonta”

Brittiläisen Motorsport Newsin mukaan Kalle Rovanperä ajoi viime viikon torstaina testiä M-Sportin Ford Fiesta R5 -kalustolla Englannissa ja on lähellä sopimusta tallin kanssa kuluvan kauden Walesin MM-rallin ajamisesta, sekä myös ensi kaudesta.

16-vuotias Kalle Rovanperä on tällä hetkellä rallimaailman yksi kuumimmista nimistä ja pitkin vuotta on käyty spekulointia siitä mihin toisen polven ralliautoilija ja todellinen superlupaus päätyy. Eikä pelkästään ensi kauden osalta, vaan myös lokakuun lopulla ajettavan Walesin MM-rallin osalta, jossa Rovanperän on sanottu debytoivan rallin MM-sarjassa 17-vuotiaana.

Brittiläisen Motorsport Newsin mukaan vastaus näihin kysymyksiin on löytymässä M-Sportin suunnalta. Rovanperä ajoi viime viikon torstaina Englannissa testiä M-Sportin R5-luokan Ford Fiestalla ja kyseessä oli Pierre-Louis Loubetin Suomen MM-rallissa heinäkuussa käyttämä kalusto. M-Sportin tallipäällikkö Malcolm Wilson oli vakuuttunut Rovanperän osaamisesta.

– Se mistä erityisesti olin vaikuttunut, oli hänen tekninen tietämyksensä. Ensimmäisen ajon jälkeen, kun hän nousi autosta, hän sanoi insinöörille kaiken olevan hyvin, mutta että haluaisi tehdä auton peräpään säätöihin muutoksia. Reilun tunnin ajon jälkeen hän jutteli siitä mitä haluaisi tehdä etutasauspyörästön säädöille. Se oli uskomatonta, Wilson hehkuttaa Motorsport Newsin haastattelussa.

Rovanperän asioita hoitavan Timo Jouhkin mukaan sopimus M-Sportin kanssa on lähellä.

– Meillä on ensi kauden osalta vaihtoehtoja ja juttelemme edelleen muidenkin kanssa. Mutta luulen sen olevan todennäköistä, että Kalle ajaa Fiestalla Walesissa tänä vuonna ja todennäköisesti myös ensi kaudella, Jouhki sanoo.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Lähde: Motorsport News

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com