Brittitalli julkisti ranskalaislupauksen ja Sunisen WRC-jatko-ohjelman

27.4.2021 / 17:49
Adrien Fourmaux ajoi Kroatian MM-rallissa viidenneksi (Kuva: M-Sport Ford).

[ A- ] / [ A+ ]

Kroatian MM-rallissa viime viikonloppuna onnistuneen debyytin WRC-auton ratissa tehnyt Adrien Fourmaux nähdään M-Sport Ford -tallin Fordin WRC-auton ratissa myös seuraavassa osakilpailussa Portugalissa toukokuussa.

M-Sport Ford -talli lähti rallin MM-sarjan kuluvaan kauteen kolmen kuljettajan ja kahden WRC-auton voimin. Gus Greensmith ajaa täyden kauden WRC-autolla, kun taas Teemu Suninen ja Adrien Fourmaux jakavat toisen WRC-auton ajovuorot. Suninen nähtiin brittitallin WRC-auton ratissa Monte Carlossa ja Rovaniemellä, kun taas viime viikonloppuna Fourmaux teki WRC-debyyttinsä ensimmäistä kertaa ajetussa Kroatian MM-rallissa.

Ensi viikolla 26 vuotta täyttävän ranskalaislupauksen WRC-debyytti oli onnistunut, kun maalissa sijoitus oli lähes virheettömän esityksen päätteeksi viides. Myös Suninen onnistui paluussaan alempaan luokkaan, jokelalaisen napattua WRC2-luokasta toinen sija. MM-sarjan seuraavassa osakilpailussa Portugalissa 20.-23. toukokuuta Fourmaux jatkaa WRC-auton ratissa ja Suninen puolestaan WRC2-luokassa Ford Fiesta Rally2 -autolla.

Sunisen paluu WRC-auton rattiin kilpailujen osalta tapahtuu Italian Sardiniassa 3.-6. kesäkuuta, joten taukoa WRC-autolla kilpailemisesta 27-vuotiaalle brittitallin suomalaiskuljettajalle tulee reilut kolme kuukautta. Fourmaux ei ole aiemmin urallaan Portugalin MM-ralliin osallistunut, kun taas Suninen saavutti Portugalista uransa ensimmäisen palkintosijoituksen, kolmannen sijan vuonna 2018. Vuonna 2019 Suninen ajoi Sardinian MM-rallissa toiseksi.

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Lähde: Kuljettajien Facebook-sivut


Facebook kommentit