Brittitalli vahvisti Paddonin sopimuksen – “Hienoa nähdä Hayden taas MM-sarjassa”

4.7.2019 / 09:48
Hayden Paddon edusti Hyundaita rallin MM-sarjassa vuosien 2014-2018 ajan (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

M-Sport Fordin kolmatta autoa Suomen MM-rallissa elokuussa ajaa paluun rallin MM-sarjaan tekevä Hayden Paddon.

Maanantaina spekuloimamme ja tiistaina uutisoimamme tieto Hayden Paddonin, 32, sopimuksesta M-Sport Ford -tallin kanssa Suomen MM-ralliin vahvistettiin brittitallin toimesta myöhään keskiviikko-iltana. Paddon tulee ajamaan Suomen MM-rallissa kolmatta Ford Fiesta WRC -autoa saaden tallikaverikseen Teemu Sunisen, sekä Elfyn Evansin. Edellisen kerran M-Sport Ford osallistui kolmella autolla MM-ralliin Portugalissa touko-kesäkuun vaihteessa.

– Sekä John, että minä olemme hyvin innoissamme tehdessämme paluun, varsinkin, kun (MM-rallien) sivusta seuraaminen on ollut niin vaikeaa. Jo näinkin pienessä ajassa, kun sopimus on saatu kasaan, on M-Sportin vastaanotto talliin ollut niin hienoa, että se antaa minulle paljon itseluottamusta hakea erinomaista tulosta yhdestä suosikkikilpailustani, Paddon kommentoi tallin tiedotteessa.

Urallaan 79 MM-ralliin startannut Paddon on saavuttanut MM-sarjassa yhden osakilpailuvoiton (Argentiina 2016), sekä kahdeksan palkintosijoitusta. Viime vuonna Paddon osallistui seitsemään MM-ralliin Hyundailla, Australiassa uusiseelantilainen oli toinen ja Turkissa kolmas, sekä Suomessa ja Italiassa neljäs. Tänä vuonna Paddon on ajanut kilpailuja lähinnä vain kotimaassaan ja viime viikonloppuna hän osallistui uuden rallicross-sarjan Titans RX:n avausosakilpailuun Ranskan Essayssa.

– Suuri kiitos myös pitkäaikaiselle yhteistyökumppanillemme, Hyundain Uuden-Seelannin maahantuojalle, joka antoi meille mahdollisuuden ja rohkaisi tarttumaan tähän tilaisuuteen. Meillä on onni saada tukea niin Uudesta-Seelannista, kuin ulkomailtakin, nyt 10. kertaa urallaan Suomen MM-ralliin osallistuva Paddon hehkuttaa.

Nuotteja Paddonille lukee tuttu mies, kun jo kertaalleen MM-sarjalle jäähyväiset jättänyt John Kennard, 60, tekee paluun MM-rallien pariin vieläkin pidemmältä tauolta kuin Paddon. Kennardin edellinen MM-ralli kun oli huhtikuussa 2017 ajettu Argentiina ja sen jälkeen Hyundai-talli ehti järjestää hänelle jo “jäähyväisseremonian” MM-rallien osalta Suomen MM-rallissa saman vuoden kesällä, muistellen muun muassa Kennardin ensimmäistä Suomen MM-rallia vuodelta 1985.

– On hienoa nähdä Hayden jälleen takaisin mukana MM-sarjassa ja odotamme innoissamme sitä mihin hän pystyy Fiestamme ratissa. Hän on todistetusti rallivoittaja ja on hienoa saada hänen kaltaisensa kovan kaliiberin kuljettaja mukaan talliin, tähtäimessämme kun on jälleen kerran yltää vahvaan esitykseen. Sopimus saatiin kasaan varsin nopeasti, joten on hienoa, että pystyimme tekemään asioita lyhyessä ajassa, M-Sport Fordin tallipäällikkö Richard Millener kehuu.

Paddon ei suinkaan kilpaile ensimmäistä kertaa M-Sportin väreissä, nähtiinhän hänet ensimmäistä kertaa MM-sarjassa WRC-auton ratissa juuri brittitallin kuljettajana. Paddonin WRC-debyytti Ford Fiesta RS WRC -autolla tapahtui Espanjassa syksyllä 2013, missä hän sijoittui kahdeksanneksi. Seuraavalle kaudelle Paddon solmi sopimuksen MM-sarjaan paluun tehneen Hyundain kanssa, missä hän viihtyikin peräti viiden kauden ajan.

Suomen MM-ralli käynnistyy torstaina 1. elokuuta ja maaliin saavutaan sunnuntaina 4. elokuuta. Paddon ja Kennard tulevat ajamaan M-Sport Ford -tallin tiedotteen mukaan testiä ennen kilpailua Suomessa yhden päivän ajan.

Hayden Paddon Suomen MM-rallissa

2010 – Mitsubishi Lancer Evo X, tuotantoautojen ryhmässä 3.
2011 – Subaru Impreza STi, tuotantoautojen ryhmän voitto
2012 – Skoda Fabia S2000, keskeytys tekniseen vikaan
2013 – Skoda Fabia S2000, yleiskilpailun 11. ja WRC2-luokassa 3.
2014 – Hyundai i20 WRC, yleiskilpailun 8.
2015 – Hyundai i20 WRC, keskeytys ulosajoon
2016 – Hyundai i20 WRC, yleiskilpailun 5.
2017 – Hyundai i20 WRC, keskeytys tekniseen vikaan
2018 – Hyundai i20 WRC, yleiskilpailun 4.

Suomen MM-rallin tehdaskuljettajat 2019

Toyota Gazoo Racing

Ott Tänak
Jari-Matti Latvala
Kris Meeke

Hyundai Motorsport

Thierry Neuville
Andreas Mikkelsen
Craig Breen

Citroen Racing

Sebastien Ogier
Esapekka Lappi

M-Sport Ford

Teemu Suninen
Elfyn Evans
Hayden Paddon

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com

 


Facebook kommentit