Camilli Volkswagen Polo R5:n rattiin Espanjan MM-rallissa – “Mahtava synttärilahja”

11.9.2018 / 20:35
Eric Camilli uuden Volkswagen Polo R5 -auton ratissa testeissä (Kuva: Volkswagen Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Volkswagenin uuden Polo R5 -ralliauton debyyttikilpailu on lokakuun viimeisenä viikonloppuna ajettava Espanjan MM-ralli. Autoteollisuuden saksalaisjättiläinen lähtee tuohon kilpailuun kahden auton ja kahden kuljettajan voimin. Toista autoa tulee ajamaan ranskalainen Eric Camilli.

Eric Camilli on ollut tänä vuonna isossa roolissa uuden Volkswagen Polo R5 -ralliauton testityössä. Volkswagenin tiedotteen mukaan autolla on ajettu testiä yhteensä noin 10 000 kilometriä ja siitä ranskalaisen osuus on noin kolmannes. Uuden auton debyyttikilpailu on Espanjan MM-ralli 25.-28. lokakuuta ja äskettäin 31 vuotta täyttänyt Camilli tulee olemaan saksalaistallin toinen kuljettajista tuossa kilpailussa.

– Kun Sven Smeets (Volkswagen Motorsportin johtaja) ja R5-projektin vetäjä Jan de Jongh kertoivat minulle nämä hyvät uutiset, niin se oli aivan mahtava synttärilahja! Olin tiedosta todella iloinen ja ylpeä saadessani edustaa tallia tärkeässä debyyttikilpailussa. Intensiivisen testijakson jälkeen on hienoa päästä ajamaan kilpaa ensimmäistä kertaa tällä autolla ja voin sanoa, että motivaatio on huipussaan juuri nyt, Camilli sanoo.

Volkswagen hehkuttaa tiedotteessaan, että Camillin panos uuden auton kehitystyössä on ollut erittäin merkittävä. Camilli on urallaan osallistunut 36 MM-ralliin, paras yleiskilpailun sijoitus on Portugalin vuoden 2016 kilpailun viides sija ja vuosina 2015-2018 ranskalainen saavutti WRC2-luokassa kymmenen palkintosijoitusta (2-6-2). Viime vuosina Camilli on kilpaillut M-Sportin Fordilla, mutta uran alkuvaiheilta löytyy kokemusta myös Volkswagenista.

– Toinen ralliautoni aikoinaan oli käytetty vuoden 2005 Polo IV Trendline, hopeinen ja siinä oli 64 hevosvoimaa, Camilli muistelee.

Camillin kartanlukija, Benjamin Veillas, tekee paluun tuttuun talliin. Veillas toimi Volkswagenin tallissa Sebastien Ogierin etunuottimiehenä, kun ranskalainen jyräsi Volkswagenin ratissa neljään peräkkäiseen kuljettajien maailmanmestaruuteen vuosina 2013-2016.

Volkswagen ilmoittaa toisen kuljettajan nimen myöhemmässä vaiheessa. Brittiläisen Autosport-lehden tietojen mukaan yksi ehdokas toiseksi kuljettajaksi on rallin vuoden 2003 maailmanmestari Petter Solberg, joka alkuvuodesta ajoi Polo R5 -autolla testiä Ruotsin lumella. Solberg kilpailee rallicrossin MM-sarjassa omistamassaan tallissa Volkswagenin autoilla, Volkswagenin tehtaan vahvalla tuella.

Lue myös! FIA kaavailee isoja muutoksia WRC2-luokkaan – Yksityiskuljettajille enemmän näkyvyyttä (11.9.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit