Citroenilta varsin odotettu muutos Italian osakilpailuun: Mikkelsen korvaa Lefebvren

23.5.2017 / 11:46
Andreas Mikkelsen vaihtaa Skodan värit Italiassa Citroenin väreihin (Kuva: Skoda Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Volkswagenin vetäydyttyä rallin MM-sarjasta viime kauden jälkeen tallin kuljettajista työttömäksi jääneen Andreas Mikkelsenin pitkä odotus WRC-kalustolla ajettavien MM-rallien osalta on nyt ohi. Norjalainen kilpailee seuraavassa osakilpailussa Italian Sardiniassa Citroenin väreissä.

Rallin MM-sarjan alkukauden suurin pettymys, Citroen-talli, tiedotti tiistaina, että Andreas Mikkelsen korvaa Italian MM-rallissa kesäkuussa tallin sopimuskuljettajista Stephane Lefebvren. Mikkelsen siis ajaa MM-sarjan seuraavassa osakilpailussa Citroenia numero yhdeksän.

– Kuuden ensimmäisen osakilpailun jälkeen tilanne on se, että Citroenin tulokset ovat jääneet niistä tavoitteista, joita ennen kautta asetettiin. Samaan aikaan Mikkelsen on aktiivisesti etsinyt mahdollisuutta ajaa WRC-autoa huipputasolla. Luulen, että me kaikki olemme tästä mahdollisuudesta erittäin tyytyväisiä. Andreaksella on tästä (Italia) kilpailusta runsaasti kokemusta, kun me taas emme kilpailleet siellä viime vuonna, Citroenin tallipäällikkö Yves Matton sanoo tallin tiedotteessa.

25-vuotias Lefebvre on ajanut tällä kaudella Monte Carlon, Ruotsin, Meksikon, Korsikan ja Portugalin MM-osakilpailut, eikä ranskalaisen tuloksilla juurikaan voi hehkuttaa. Lefebvren ajovirheiden sävyttämän alkukauden paras sijoitus on Ruotsista tullut kahdeksas sija. Toisaalta pitää muistaa, että tallin kuljettajista Lefebvre ei ole se, joka kantaa menestyspaineet. Tallin ykköskuljettaja Kris Meeken alkukausi on ollut Meksikon voitosta huolimatta katastrofi.

– Tämä ei ole millään tavalla seurausta mistään, eikä se kyseenalaista sitä työtä mitä teemme nuorten kuljettajien kanssa. Päätös perustuu siihen, että haluamme maksimoida Citroenin mahdollisuudet menestyä. Stephane hyväksyy tilanteen ja ymmärtää, että tässä kohtaa tiimin etu menee kaiken muun edelle. Hän osallistuu Sardinian osakilpailun nuotitukseen ja kilpailee taas seuraavassa osakilpailussa Puolassa, Matton vakuuttaa.

Mikkelsenin nyt julkaistu sopimus käsittää vain Italian MM-rallin. Viime kaudella Mikkelsen sijoittui kuljettajien MM-sarjassa kolmanneksi ja norjalainen voitti kauden aikana kaksi osakilpailua, joista jälkimmäinen tuli kauden päättäneestä Australian MM-rallista.

– Se ei ole ollut mikään salaisuus, että olen etsinyt mahdollisuutta kilpailla WRC-kalustolla huipputasolla siitä lähtien, kun kausi 2016 päättyi. Juuri tästä syystä olen erittäin onnellinen saadessani liittyä Citroenin tiimiin Italian osakilpailussa. En malta odottaa, että pääsen testaamaan autoa ja valmistautumaan tulevaan ralliin, Mikkelsen hehkuttaa.

Mikkelsen on tällä kaudella kilpaillut Skoda Motorsportin väreissä kolmessa MM-rallissa WRC2-luokassa. Monte Carlossa ja Korsikassa Mikkelsen oli ylivoimainen ykkönen ja sitä hän olisi ollut myös viime viikonloppuna Portugalissa, jos ei olisi ajanut ulos viimeisellä erikoiskokeella.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit