Crosskart Challenge -sarja käynnistyy Marttilassa

19.1.2017 / 14:29
Crosskart-sarja käynnistyy Marttilassa 29.1.

[ A- ] / [ A+ ]

Finnish Crosskart Challengen ensimmäinen osakilpailu OP Crosskart ajetaan tammikuun lopussa Marttilassa. Sarja on mukana OP Rallisprint-kilpailun yhteydessä 29.1.

Crosskart-sarjassa ajetaan viidessä eri luokassa eli Minit 50cc, 85cc, 125cc, 250cc ja XTREME 750, jotka ovat näyttävyydessään ja soundeissaan omaa luokkaansa. Radalla on myös nuoren polven autourheilijoita, sillä pikkuluokissa pääsee aloittamaan jo 6-vuotiaana.

Rallisprinttiin järjestäjä Salon Urheiluautoilijat odottaa hienoa kattausta upeaa kalustoa ja nopeita kuljettajia. Kilpailussa on kaikki mahdolliset luokat.

Rata on rakennettu Erkan Korpiahon maille ja pieni lenkki metsässä tuo korkeuseroa ja haastetta ajamiseen. Radan profiili on muotoutunut Erkan RR-uran pohjalle. Hän on kerännyt pellolleen Euroopan ratojen parhaiden mutkien ”kopiot” ja tietenkin 4-pyöräisille sopivaan kuosiin. Viimevuotista rataa on paranneltu metsälenkin osalta. Muutoin 4100 metriä pitkä kisa-areena on vanha tuttu. Korpiahon radalla ajetaan sprinttikisaa nyt kolmatta kertaa.

Ainoastaan säiden haltijat voivat enää tehdä tepposensa. Miljoonien litrojen vesimassalla tehty jääkerros kestää säiden vaihteluja hyvin, mutta rajansa silläkin.

Crosskart-kalenteri 2017:

29.1. Marttila OP Sprint

11.2. Hyvinkää

4.3. Mäntyharju

6.5. Jurva

21.5. Vilppula

22.7. Kauhajoki

30.9. Hyvinkää

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula

Lähde ja kuva: Salon UA:n tiedote

 

 


Facebook kommentit