Crosskart-voittaja suoritti uskomattoman nousun – Neuville piti mestarin aisoissa

3.7.2020 / 20:00
Oskar Andersson veteli finaalissa varsin leveillä ja näyttävillä linjoilla (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

RallyX Nordic -sarjan kauden avausosakilpailussa Ruotsin Höljesissä torstaina nähtiin Crosskart-luokassa uskomaton nousu voittoon. Sen sijaan kilpailun suurimmat tähdet, rallin MM-sarjan viisinkertainen hopeamitalisti Thierry Neuville, sekä rallicrossin hallitseva maailmanmestari Timmy Hansen jäivät kauas kärjestä.

Crosskart-luokka oli kerännyt Ruotsin Höljesiin peräti 39 kuljettajaa. Kilpailun voittoon ajoi lopulta värikkäiden vaiheiden jälkeen Oskar Andersson, jonka taival oli jo lähellä katketa alkuerävaiheeseen. Andersson joutui keskeyttämään toisen alkuerän, mutta kahdesta muusta alkuerästä saadut pisteet riittivät lopulta 15. sijaan ja kun semifinaaleihin eteni 18 parasta kuljettajaa, pääsi Andersson tavoittelemaan finaalipaikkaa.

Heikko sijoitus alkuerissä tiesi semifinaalilähtöön huonoa lähtöpaikkaa, takarivistä ja viidennestä ruudusta. Andersson kuitenkin nousi toiseksi ja eteni finaaliin. Finaalissakaan ei lähtöpaikka takarivissä ja kuudennessa ruudussa lupaillut juurikaan menestystä, mutta niin vain Andersson meni ja voitti kilpailun. Ruutulipulla eroa toiseksi sijoittuneeseen Isac Egonssoniin oli vajaa sekunti, kun taas kolmannen sijan napannut Isak Reiersen hävisi kaksi sekuntia.

– Meillä oli ongelmia alkuerissä, mikä tiesi takarivin lähtöpaikkaa niin semifinaalissa, kuin finaalissakin, mutta vauhtimme oli hyvällä tasolla koko päivän ja pistin aivan kaiken peliin. Finaali oli aivan hullu! Uskomaton fiilis voittaa, olen niin onnellinen tästä, Andersson hehkutti tuoreeltaan finaalin jälkeen.

Mukana Crosskarteissa nähtiin myös rallin MM-sarjan tämän hetken yksi suurimmista tähdistä, belgialainen Thierry Neuville, sekä rallicrossin hallitseva maailmanmestari, ruotsalainen Timmy Hansen. Kaksikon vauhti ei lopulta riittänyt mukaan kärkitaisteluun. Neuville selvitti tiensä alkueristä semifinaaliin, mutta neljäs sija samaisessa lähdössä voittaja-Anderssonin kanssa pudotti rallin MM-sarjan viisinkertaisen hopeamitalistin ulos finaalista. Hansenin tie katkesi jo alkuerävaiheeseen.

– Hauska päivä! Etenimme alkueristä semifinaaliin, mutta neljäs sija ei aivan riittänyt finaaliin. Tämä oli kuitenkin hieno kilpailupäivä meidän tiimille ja en malta odottaa lauantaita, että pääsemme taas ajamaan, parin sekunnin päähän finaalipaikasta omassa semifinaalilähdössään jäänyt Neuville kommentoi Facebook-sivullaan.

Moni harmitteli sitä, että Hansenin veljekset Timmy ja Kevin eivät osallistuneet Höljesissä Supercar-luokan kilpailuun muun muassa Niclas Grönholmin, Johan Kristofferssonin, sekä Robin Larssonin tavoin. Kun Höljesissä kilpailupäivä oli ohi, lienee Timmy Hansenilla käynyt mielessä, että olisiko sitten pitänyt ajaa sillä tutummalla autolla, menestys kun jäi Crosskartissa nyt todella vaatimattomaksi ja kaiken lisäksi rallimies ehti vielä edelle.

– Oikeiden säätöjen kanssa on vieläkin tekemistä, mutta jokaisessa lähdössä auto tuntui nopeammalta, Hansen arvioi Facebook-sivullaan.

Crosskart-luokassa ei ollut mukana suomalaiskuljettajia. Crosskart Junior -luokassa Raoul Dahlqvist oli alkuerien ykkönen, mutta kolaroi semifinaalissa ja tuli hylätyksi. Toiseksi korkeimmat alkueräpisteet kirjauttanut Elias Kalliokoski eteni semifinaalista aina finaaliin asti ja 12-vuotias alahärmäläinen taisteli itsensä aina palkinnoille asti ollen maalissa kolmas.

Crosskart ja finaalin tulokset

1) Oskar Andersson (SWE) 3.55,729
2) Isac Egonsson (SWE) + 0,879
3) Isak Reiersen (SWE) + 2,031
4) Max Rundberg (SWE) + 2,407
5) Patrik Hallberg (SWE) + 2,801
6) Julle Ljungdahl (SWE) Keskeytti

RallyX Nordic pisteet

1) Isak Reiersen (SWE) 25
2) Isac Egonsson (SWE) 23
3) Julle Ljungdahl (SWE) 23
4) Patrik Hallberg (SWE) 22
5) Max Rundberg (SWE) 20
6) Oskar Andersson (SWE) 15
7) Jimmy Kujanpää (SWE) 13
8) Viktor Andersson (SWE) 13
9) Thomas Eek Murstad (NOR) 12
10) Marcus Agerheim (SWE) 11

———-

13) Thierry Neuville (BEL) 8
19) Timmy Hansen (SWE) 0

Lue myös!

Grönholmin ykkösputki katkesi finaalissa (2.7.2020)
Kalliokoskelta komea debyytti kansainvälisellä tasolla (2.7.2020)
Kallion auton tekniikkamurheet saivat jatkoa semifinaalissa (2.7.2020)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit