Dakar Ralli jatkaa Saudi-Arabiassa – Klassikkoluokka ensi vuoden uutuus

12.6.2020 / 14:33
Carlos Sainz Dakar Rallissa Saudi-Arabiassa 2020 (Kuva: Flavien Duhamel / Red Bull Content Pool).

[ A- ] / [ A+ ]

Perinteinen Dakar Ralli ajetaan toisena vuonna peräkkäin Saudi-Arabiassa. Klassikkokilpailun ajankohta on 3.-15. tammikuuta 2021.

Vaativa Dakar Ralli ajettiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1979 ja ensimmäiset 40 vuotta kilpailu järjestettiin Afrikassa tai Etelä-Amerikassa. Kuluvan vuoden tammikuussa Dakar Ralli debytoi Arabian niemimaalla ja Saudi-Arabiassa, minne kilpailu tulee tekemään paluun myös ensi vuonna.

Kilpailijoille on luvassa vuoden 2021 kilpailussa täysin uusi reitti. Startti tapahtuu sunnuntaina 3. tammikuuta Punaisenmeren rannalta Jeddan kaupungista. Ansaittua lepopäivää vietetään lauantaina 9. tammikuuta Ha’ilin kaupungissa ja maaliin takaisin Jebbaan saavutaan lähes kahden viikon urakoinnin jälkeen perjantaina 15. tammikuuta.

Uutuus vuoden 2021 kilpailussa on Dakar Classic -luokka, joka tuo lähtöviivalle historiallista kalustoa kilpailun aiemmilta vuosilta. Mukana saatetaan nähdä sellaisia autoja kuten Renault 20, Lada Niva, Toyota Celica, Land Rover Defender, sekä Porsche 959. Dakar Classic -luokassa kilpailijat kiertävät täysin saman kilpailureitin, kuin muidenkin luokkien kilpailijat.

Vuoden 2020 Dakar Rallissa autoluokan voittoa juhli Carlos Sainz, jolle ykkössija tässä klassikkokilpailussa oli uran kolmas. Sainz oli ykkönen myös vuosina 2010 ja 2018. Suomalaiset ovat juhlineet autoluokan voittoa Dakar Rallissa viisi kertaa ja nuo voitot tulivat peräkkäisinä vuosina 1987-1991. Ari Vatanen oli nopein neljä kertaa ja Juha Kankkunen kerran.

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit