Dominointia jatkaneella Grönholmilla hurja tilanne – “En ymmärrä mitä hän ajatteli”

4.7.2020 / 21:04
Niclas Grönholm koki kovia ensimmäisessä alkuerälähdössä (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin RallyX Nordic -sarjan kauden toinen osakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna kaksipäiväisenä kilpailuna Ruotsin Höljesissä. Lauantaina ajettujen kahden alkuerän kuningas Supercar-luokassa oli Niclas Grönholm.

Niclas Grönholm jatkoi Ruotsin Höljesissä alkuerien osalta siitä mihin torstaina jäi. Torstaina GRX Taneco -tiimin suomalaiskuljettaja vei nimiinsä kaikki kolme ajettua alkuerää ja dominointi sai jatkoa myös lauantaina, kun Grönholm oli nopein sekä ensimmäisessä, että toisessa alkuerässä. Ensimmäisessä alkuerässä Grönholm koki hurjan tilanteen, kun avauskierroksella radan kolmannessa mutkassa Linus Westman täräytti kovasta vauhdista suoraan Hyundain perään.

– Se oli yksi kovimmista iskuista mitä olen urallani kokenut. Ei tuollaista osannut yhtään odottaa siinä kohtaa. Selvisin tilanteesta onnistuneella “pelastusliikkeellä”, mutta auto otti aika lailla osumaa ja siinä riittää korjattavaa. Aika oli ihan ok, ollaan saatu autoa taas parempaan suuntaan. Lisälenkillä ajoin hieman leveäksi, Grönholm kertasi ensimmäistä alkuerälähtöä kilpailun live-striimissä.

Kun studiota emännöivä Molly Pettit kysyi Grönholmilta, että eivätkö hän ja Westman ole hyviä tuttuja, että ehditte jo varmaan käydä tilanteen läpi heti lähdön jälkeen, nähtiin Grönholmilta sitä samaa huumoria, minkä hänen isänsä Marcus Grönholm on autourheilulähetyksissä vuosien varrella tehnyt maailmankuuluksi.

– En halua puhua hänen kanssaan, Grönholm vastasi hymyillen, mutta vakavoitui ja jatkoi:

– En ymmärrä mitä hän oikein ajatteli siinä tilanteessa.

Tuomaristo hylkäsi Westmanin suorituksen ensimmäisen alkuerän osalta. Grönholm sen sijaan kuittasi täydet pisteet ja aika (2.56,389) oli siihen mennessä ajetuista neljän kierroksen kokonaisajoista koko viikon kovin noteeraus. Toisessa alkuerässä Grönholm pisti vieläkin paremmaksi, vieden kovimman lähdön nimiinsä ajalla 2.56,043.

Aivan kuten torstain alkuerissä ja lauantain ensimmäisessä alkuerässä, niin myös lauantain toisessa alkuerässä Grönholmilla hyvä startti ja johtopaikka ensimmäisen mutkan jälkeen olivat jo lähes puoli voittoa. Sen jälkeen Grönholm ajoi virheettömästi johtopaikalla kovia kierrosaikoja, auto toimi moitteitta ja tulos oli nähtävissä tulostaululta.

Lauantain alkuerien epäonnen sotureita olivat Oliver Solberg, joka ensimmäisen alkuerän kolmannen sijan jälkeen kärsi toisessa alkuerässä rengasrikon ja putosi kokonaispisteissä sijalle kymmenen. Pontus Tidemand puolestaan kärsi koko lauantain ajan autonsa tekniikkamurheista ja mahtuu tässä vaiheessa juuri ja juuri niiden 18 parhaan kuljettajan joukkoon, jotka etenevät sunnuntain semifinaaleihin neljän alkuerän jälkeen.

Sunnuntaina Supercar-luokassa ajetaan vielä kaksi viimeistä alkuerää, kolme semifinaalilähtöä, sekä finaali. Sääennusteen mukaan Höljesiin on luvattu sunnuntaille sadetta, joka alkaisi paikallista aikaa puolenpäivän aikoihin jatkuen aina iltaan asti. Mikäli ennuste toteutuu, tuo se viimeiseen kilpailupäivään varmasti merkittävän “lisämausteen”.

Supercar-luokan pistetilanne 2/4 alkuerää

1) Niclas Grönholm 100
2) Robin Larsson (SWE) 90
3) Johan Kristoffersson (SWE) 82
4) Thomas Bryntesson (SWE) 77
5) Lukas Walfridson (SWE) 77
6) Oliver Eriksson (SWE) 77
7) Enzo Ide (BEL) 71
8) Fraser McConnell (JAM) 71
9) Christer Dalmans (SWE) 71
10) Oliver Solberg (SWE) 68
11) Andreas Carlsson (SWE) 65
12) Daniel Thoren (SWE) 62
13) Anders Michalak (SWE) 61
14) Frank Valle (NOR) 60
15) Ben-Philip Gundersen (NOR) 59
16) Lars Andersson (SWE) 58
17) Dan Öberg (SWE) 54
18) Pontus Tidemand (SWE) 54

———-

19) Mats Öhman (SWE) 54
20) Linus Westman (SWE) 44

Sunnuntain aikataulu

09.30 – Warm-up
11.25 – 3. alkuerä
13.35 – 4. alkuerä
15.45 – Semifinaalit
16.40 – Finaali

Kaikki ajat Suomen aikoja!

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit