Draamaa Sardiniassa, Ogier ajoi ulos – Kaksi suomalaista kärkikolmikossa

3.6.2023 / 19:21
Sebastien Ogierin voittohaaveet kariutuivat ulosajoon (Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin MM-sarjan kauden kuudes osakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna Sardinian saarella Italiassa. Lauantain toiseksi viimeinen erikoiskoe tuhosi kilpailun kärjessä paahtaneen Sebastien Ogierin voittohaaveet.

Lauantain aamupäivän erikoiskokeilla lähes 20 sekunnin johtomarginaalin ajanut Sebastien Ogier ajautui iltapäivän kahdella ensimmäisellä erikoiskokeella ongelmiin ja Hyundai-kaksikko Esapekka Lappi ja Thierry Neuville nousivat ranskalaisen Toyota-kuljettajan kantaan. Voittotaistelusta oli tulossa kolmen kuljettajan välinen koitos, mutta Ogierin ulosajo lauantain toiseksi viimeisellä erikoiskokeella nosti Hyundait kaksoisjohtoon.

Kilpailua johtaa nyt Thierry Neuville, jonka johtomarginaali tiimikaveriin Esapekka Lappiin on 23,8 sekuntia. Kalle Rovanperä nousi kolmanneksi ja MM-pistejohtajan asema on aika lailla kiveen hakattu tässä vaiheessa kilpailua, onhan Lappi edellä yli minuutin verran ja Elfyn Evans neljäntenä puolestaan jäänyt Rovanperästä jo lähes neljä minuuttia.

– Kun näin “Sebin” ulkona, niin oli selvää siinä kohtaa, että taistelu on ohi. Oli helppo päätös ottaa rauhallisemmin sen jälkeen, 26,9 sekuntia Neuvillelle Ogierin ulosajopätkällä hävinnyt Lappi kommentoi.

Lauantaina ajetaan vielä yksi erikoiskoe, 9,04-kilometrinen Tempio Pausania 2 Suomen aikaa kello 19.44 alkaen. Kilpailu päättyy sunnuntaina.

 

 

 

Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: WRC+ erikoiskokeen maalihaastattelut


Facebook kommentit