Draamaa Tshekin EM-rallissa – Italialaispari sairaalaan, rengasrikot venäläisten harmina

17.8.2019 / 22:40
Zelindo Melegari vauhdissa Tshekin EM-rallissa ennen ulosajoa (Kuva: ERC Media).

[ A- ] / [ A+ ]

Lauantai Tshekin EM-rallissa, rallin EM-sarjan kauden kuudennessa osakilpailussa, ei tarjonnut rallin EM-sarjan pistejohtajille aihetta riemuun.

Rallin EM-sarjan hallitseva Euroopan mestari ja pistejohtaja ennen Tshekin osakilpailua, Alexey Lukyanuk, tarjosi seitsemän erikoiskokeen ajan tiukan vastuksen isäntämaan Jan Kopeckylle, tämän kilpailun aiemmin kahdeksan kertaa voittaneelle Skodan tehdastallin kuljettajalle. Kaksikon välinen aikaero seitsemän ajetun erikoiskokeen jälkeen oli 4,9 sekuntia Kopeckyn eduksi.

Hieno kaksintaistelu tuli kuitenkin päätökseensä kahdeksannella erikoiskokeella. Lukyanuk kärsi rengasrikon ja putosi seitsemänneksi. Venäläiskuljettajan taival kuitenkin päättyi ennen seuraavaa erikoiskoetta siirtymäosuudelle. Rengasrikko oli rikkonut Citroenista vasemman puolen jousituksen ja vaikka Lukyanuk, sekä kartanlukija Alexey Arnautov tekivät kaikkensa korjatakseen auton ajokuntoon, ei mitään ollut kuitenkaan tehtävissä.

– Rengas tyhjeni hitaasti ja päätin jatkaa matkaa. Emme menettäneet juurikaan aikaa, mutta valitettavasti sama homma kuin Espanjassa, se (jousitus) hajosi samasta kohdasta, Lukyanuk harmitteli.

Lukyanukin maanmies, Suomen MM-rallissa WRC2-luokan voittanut Nikolay Gryazin, oli neljän erikoiskokeen jälkeen toisena ja mukana voittotaistelussa, mutta rengasrikko viidennellä erikoiskokeella pilasi Gryazinin kilpailun.

– Jouduimme vaihtamaan renkaan heti startin jälkeen, siitä ei ollut kuin vanne enää jäljellä. Mihinkään ei osuttu, Gryazin ihmetteli tapahtunutta.

Kilpailun viimeiselle yötauolle yleiskilpailun johtoasemassa saapui Kopecky, jonka johtomarginaali toisena olevaan Chris Ingramiin on lähes minuutti. Kolmantena on Filip Mares, jolla eroa Ingramiin ja toiseen sijaan on vain 3,8 sekuntia. Maresin takana neljäntenä, omaa mahdollisuuttaan nousta kärkikolmikkoon, kärkkyy Vaclav Pech, joka on 2,5 sekunnin päässä Maresista. Kärkiviisikossa on neljä tshekkikuljettajaa.

Lauantain rajuimmasta ulosajosta (katso video alapuolelta) Tshekin EM-rallissa vastasi ERC2-luokan pistejohtaja Zelindo Melegari, jonka ohjastama Fiat Abarth 124 Rally -auto romuttui pahoin kilpailun neljännellä erikoiskokeella sattuneessa ulosajossa. Erikoiskoe jouduttiin keskeyttämään, jotta kuljettaja ja kartanlukija Corrado Bonato saatiin kuljetettua nopeasti sairaalaan.

EM-sarjan lauantai-iltana julkaiseman tiedotteen mukaan Melegari ja Bonato ovat edelleen sairaalahoidossa. Tiedotteen mukaan molemmilla on ainakin vammoja kylkiluissa.

Tshekin EM-ralli jatkuu ja päättyy sunnuntaina. Mukana ei ole suomalaiskuljettajia.

 

 

 

 

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com

YouTube-video: Dragon CZ


Facebook kommentit