Dragon Racing täydellä miehityksellä F-rallisarjaan – “Ensimmäinen kisa kertoo paljon missä mennään”

1.2.2019 / 18:22
Dragon Racing on valmis alkavaan kilpailukauteen (Kuva: Dragon Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

BMW M3 -autoilla kilpaileva jurvalainen Dragon Racing -tiimi on mukana täydellä miehityksellä, kun F-rallisarja jyrähtää käyntiin Hankasalmella Revontulirallin merkeissä lauantaina.

Viime kaudella sarjan junnumestariksi päästellyt Juha-Mikael Hannula hakee nyt menestystä yleisen luokan puolelta. Tiimin vanhempi ykköskuljettaja Joni Hiipakka jätti viime kauden kesken kalusto-ongelmien vuoksi. Hiipakka lähtee alkavaan kauteen uudella sykkeellä. Kisapirssinä palvelee tammikuussa Dragon Racingin tuotantolinjalla valmistunut tuore BMW M3.

Hannulan junnumestaruus viime kaudella varmistui nousujohteisella sarjalla, jonka kruunasi viimeisen osakilpailun junnuluokkien voitto. Samoin eväin Hannula ja kartturin pestiä jatkava isokyröläinen Jussi-Pekka Tiilikka lähtevät myös alkavaan kauteen.

– Uusi rengas on vaatinut pirusti totuttelua, mutta vähitellen olen alkanut ymmärtää mitä auto tekee missäkin tilanteessa. Sen verran olen kuitenkin vielä noviisi tuon piikkipyörän kanssa, että Hankasalmen luokkasijoitusta odotan sinne viiden sakkiin, klassikkojen puolella ilman nuotteja kisaava Hannula avaa.

– Kisaviikon testit keskeytyivät teknisiin ongelmiin, mutta parempi niin kuin se, että kisassa joku “präskähtää” hajalle. Viime kaudella ajamiseeni tuli paljon varmuutta juuri sen ansiosta, että pääsimme vetämään paljon kisakilometrejä ehjällä autolla. Nyt tarvittaisiin samanlaista kautta varsinkin, kun vastassa on iso joukko kokeneita yleisen luokan kuskeja, Hannula kirkastaa.

– Joni vetää lapusta, kuvailee Hannula tiimikaveriaan Hiipakkaa, joka kilpailee yleisessä luokassa nuottisarjan puolella.

Näin se menee ja konttoripäällikön hommat Hiipakan liikkuvassa toimistossa hoitaa entiseen tapaan jurvalainen Pasi Penttilä. Yhteisten rallimuistojen lisäksi muuta vanhaa kaksikon matkassa ei sitten ole. Juuri valmistuneessa kisapirssissä kaikki on tuoretta tavaraa.

– Viimeiset seitsemän kuukautta on pelkästään pajoitettu autoa. Nuottitreenit ovat jääneet vähiin. Pitkän tauon jälkeen ensimmäinen nuottihomma oli tosi kankeaa, mutta parin puristelun jälkeen jyvä alkoi löytyä. Talven ensimmäisessä kisassa on paljon uutta opittavaa. Mitenkä nuotti toimii ja kuinka uusi auto pelittää uuden säännön kummeilla, kun vedetään oikein kisavauhtia, Hiipakka puntaroi.

Hiipakan uuden auton tekniset ratkaisut poikkeavat monelta osalta edelliseen laitteeseen verrattuna. Kaikkea ei ehdi listata ennen kisan alkua.

– Tehoa koneessa on nyt kirpun verran vähemmän kuin edellisessä ja alustan kanssa on tehty raakasti töitä. Alustan toimivuuden kannalta on yritetty hakea fiksuinta kompromissiä. Ensimmäinen kisa kertoo paljon missä mennään. Parasta emme varmaan pysty heti antamaan, mutta ei Hankasalmelle ihan turpaankaan lähdetä ottamaan. Sillä mielellä ei ole ollut tapana kisoihin lähteä.

Molemmat Dragon Racingin kuljettajat antoivat melko varovaisia lausuntoja vielä muutama päivä ennen kauden avausrallin alkua. Kiirustaipaleilla miehet eivät sitten yleensä enää nuukaile, paitsi yhdessä asiassa. Molemmat kuljettajat edustavat Laihian Urheiluautoilijoita.

Teksti: JiiVee Korpela, Dragon Racingin tiedotus


Facebook kommentit