Driftingin SM-osakilpailu jälleen Pöytälaakson juhlaa – “Tänään kauden tiukin kamppailu”

21.8.2017 / 08:35
Driftingin SM-sarja on tänä vuonna ollut Juha Pöytälaakson juhlaa (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Näyttävyydestään tunnetun autourheilulajin eli driftingin SM-kausi jatkui lauantaina Lapualla. Ala-Talkkari Areenalla järjestetty kilpailu oli kauden neljäs osakilpailu ja sen vei nimiinsä Juha Pöytälaakso.

Lapuan kilpailu sujui lähes suunnitellusti Juha Pöytälaakson osalta. Vain lajittelusta jäi hieman parantamisen varaa.

– Voitto napsahti, joten se on tietysti pääasia ja erittäin hieno juttu. Ainoa juttu mikä ei ihan mennyt suunnitelmien mukaan, oli lajittelut, joissa jäin neljänneksi. Kokonaisuutena kuitenkin loistava päivä ja tiimi toimi jälleen kerran upeasti, Pöytälaakso tunnelmoi kilpailun jälkeen.

Ratana toiminut Ala-Talkkari Areena kirvoitti voittajalta positiiviset jälkipuinnit.

– Yllätyin tosi positiivisesti radasta. Olen täällä aiemminkin ajanut, mutta toiseen kiertosuuntaan. “Entry” oli nyt vauhdikas ja vaikka kiihdytys ei pitkä ollutkaan, niin kyllä siihenkin sai täysiä vetää. Pienistä ennakkoluuloista huolimatta oikein hyvä rata, Pöytälaakso kehui.

Pöytälaakson voitto oli FPDA-seuran kuljettajalle jo kolmas tällä kaudella ja mestaruus näyttää sinetöidyltä. Sitä varten täytyy kuitenkin vielä odottaa virallisia SM-pisteitä.

– Vaikka voittoja on tullut nyt kolme neljästä niin väittäisin, että varsinkin tänään oli SM-kauden tiukin kamppailu. Kaikki joiden kanssa ajoin, niin he vetivät ihan huippusuorituksia myös. Missään nimessä mikään ehdottoman varma ja helppo voitto tämäkään ei ollut. Vähän yllätti se, että olimme SM-pisteissä toisena olevan Niko Määttälän kanssa parina jo TOP16-kaaviossa, Pöytälaakso analysoi.

Driftingin SM-sarja jatkuu vajaan kuukauden päästä Kemoran moottoriradalla. Sitä ennen Pöytälaakso taistelee kuitenkin myös Euroopan mestaruudesta.

– Tasan kahden viikon päästä ajetaan EM-sarjaa Unkarin Hungaroringillä. Siellä olen myös sarjajohdossa, joten parhaimmillaan tältä kaudelta voisi tulla tuplamestaruus, mutta ei pidä sitä vielä miettiä. Mikäli auto on sen kisan jälkeen ehjänä, niin eiköhän me tulla Kemoraankin ajamaan, vaikka mestaruus varmistuisi jo nyt Lapuan kisan jälkeen, Pöytälaakso totesi lopuksi.

Driftingin SM-sarjan viides ja samalla viimeinen osakilpailu ajetaan Kemoran moottoriradalla 16. syyskuuta.

Lapuan tulokset

1) Juha Pöytälaakso
2) Lauri Heinonen
3) Henri Haanpää
4) Niklas Wik
5) Kristian Vadi
6) Juha Koskiniemi
7) Antti Manninen
8) Simo Yli-Karro
9) Jonathan Hast
10) Tuomas Yli-Knuuttila

Teksti: Driftingin SM-sarjan tiedote


Facebook kommentit