Driftingin Suomen mestaruus ratkeaa Kemorassa – “Lujaa tullaan menemään”

13.9.2018 / 22:10
Lauri Heinonen lähtee pistejohtajana Kemoran finaaliin (Kuva: Erkki Hautaviita / AKK),

[ A- ] / [ A+ ]

Driftingin Suomen mestaruus ratkaistaan lauantaina Kemoran moottoriradalla Keski-Pohjanmaalla. Lauri Heinonen lähtee Radalle.comin järjestämään SM-sarjan viimeiseen osakilpailuun selvässä pistejohdossa. Sarjassa toisena ennen viimeistä osakilpailua on Henri Haanpää ja kolmantena viime vuoden mestari Juha Pöytälaakso.

Driftingin SM-sarjassa tasaisuus on ollut valttia tällä kaudella. Kauden päätösosakilpailuun lähdettäessä sarjaa selvällä piste-erolla johtavalla Lauri Heinosella ei ole vielä allaan osakilpailuvoittoa, mutta kakkossijoja, sekä kolmossijoja löytyy molempia kaksi. Kemoraan 26-vuotias porilainen lähtee kuitenkin ainostaan yksi tavoite mielessään.

– Kulunut kausi on ollut tasaisen menestyksekäs tähän asti ja jokaisesta kilpailusta on tullut pokaali palkintopallipaikan merkiksi. Kemorasta lähdetään kuitenkin ehdottomasti hakemaan osakilpailuvoittoa ja sitä kautta mestaruutta, Heinonen vakuuttaa.

Pisteiden valossa Heinonen lähtee päätösosakilpailuun erittäin hyvistä asemista. Hän johtaa sarjaa 78 pisteen erolla seuraavana olevaan Henri Haanpäähän ja sarjassa kolmantena oleva Juha Pöytälaakso on pisteen perässä Haanpäätä. Heinonen kuitenkin vakuuttaa, ettei varaa varmisteluun ole.

– Taktiikkana on ajaa heti alusta asti täysillä, eikä ylimääräisiä mahdollisuuksia muille jätetä. Talli on ahkeroinut auton kimpussa ja perään on saatu entistä enemmän pitoa, joten lujaa tullaan menemään, Heinonen lupaa.

Myös sarjassa toisena oleva Haanpää on ajanut varsin tasaisen kauden ajoittaisista tekniikkaongelmista huolimatta.

– Voimansiirron kanssa on ollut kauden aikana jonkin verran ongelmia, joten siihen nähden kausi on mennyt varsin hyvin. Mestaruus oli tavoitteena kauden alussa, mutta nyt sen saavuttaminen on jo varsin epätodennäköistä ja vaatisi Laurin ison epäonnistumisen, Haanpää pohtii.

Sarjan viimeiseen osakilpailuun Haanpää lähtee kuitenkin luottavaisin mielin ja voitonkiilto silmissä.

– Kemorasta on tavoitteena sekä lajittelun, että koko kilpailun voitto. Rata on itselleni hyvin mieluisa ja sopiva, josta on ennenkin tullut menestystä. Tekniikan pitäisi olla hyvässä kunnossa ja luotto omaan ajoon on kova, joten muut joutuvat tällä kertaa tyytymään palkintopallin matalimpiin tasoihin, Haanpää lataa.

Sarjassa kolmantena majailevalla Pöytälaaksolla on kuluneelta kaudelta vyöllään kaksi osakilpailuvoittoa. Toinen tuli kauden avauskilpailusta Artukaisista ja toinen puolestaan SM-Viikon osakilpailusta Helsingin Malmilta. Pöytälaakson sarjasijoitusta selittää kauden neljäs osakilpailu, jonka hän joutui jättämään väliin EM-sarjan osakilpailun päällekkäisyyden vuoksi. Kemoraan Pöytälaakso lähtee kuitenkin voitto mielessään.

– Tähän mennessä on SM-sarja sujunut varsin hyvin, mutta Seinäjoen osakilpailun väliin jättäminen tietysti rokotti mestaruusmahdollisuuksia. Varoituksen sana on kuitenkin kilpakumppaneille lähetettävä. Täysillä ajetaan, periksi ei anneta ja Kemorasta otetaan voitto kotiin. Kilpailun jälkeen katsotaan millaiseen sijoitukseen se riittää sarjassa, Pöytälaakso päätti.

Alustava aikataulu

09.30 – Vapaat harjoitukset
12.00 – Lajittelut
15.00 – Finaalit

Pistetilanne 4/5 osakilpailua

1) Lauri Heinonen (Radalle UA) Nissan 200 SX 358
2) Henri Haanpää (LapUA) Toyota Cresta 280
3) Juha Pöytälaakso (FPDA) BMW M3 279
4) Niko Määttälä (KokUA) Nissan Silvia 228
5) Petri Uusi-Pohjola (Drift Team Kuortane) Opel 174
6) Mika Keski-Korpi (YlvUA) BMW 318 164
7) Harri Kosunen (LeppävRT) Nissan Skyline GTS25 156
8) Kristiina Aalto (LapUA) Toyota Soarer 154
9) Jonathan Hast (FPDA) BMW 320 148
10) Juha Koskiniemi (FPDA) BMW 318iS 137

Teksti: Driftingin SM-sarjan tiedote


Facebook kommentit