DTM: Ekström nousi Norisringin kolmossijalla sarjan kärkeen – “Ei ole syytä valittaa”

2.7.2017 / 01:49
Mattias Ekström kilpailee DTM:ssä Audilla (Kuva: Dutch Photo Agency / Red Bull Content Pool).

[ A- ] / [ A+ ]

Kahden lajin mestarikuljettajalle, ruotsalaiselle Mattias Ekströmille, kuluva viikonloppu toi kalenterimurheita. Ekström kilpailee Audilla niin rallicrossin MM-sarjassa, kuin rata-autoilun DTM:ssäkin ja tänä viikonloppuna kilpailuja olisi ollut rallicrossin puolella Ekströmin kotimaassa Ruotsissa, sekä DTM:ää Saksan Norisringilla. Ekströmin valinta Audin johdon toimesta osui DTM:ään ja se kannatti.

Norisringin radalla Saksassa ajettiin viikonlopun ensimmäinen lähtö lauantaina ja Audi Sport Team Abt Sportsline -tiimiä edustava Mattias Ekström nousi kolmannella sijallaan samalla sarjan kokonaispisteissä johtoon. Sade kasteli radan juuri ennen starttia, joten kaikki autokunnat lähtivät kilpailuun saderenkailla. Vaikeissa olosuhteissa Ekström nousi nopeasti kuudennelta sijalta toiseksi ja kävi kovaa taistelua BMW-kuljettaja Maxime Martinia vastaan.

– Sateella Maxime oli nopeampi, joten päästin hänet ohitseni. Sitten kun rata kuivui, niin aloitin taistelun, saavutin hänet uudestaan ja pääsin kerran ohikin. Valitettavasti ajoin sitten radan ykkösmutkaan hieman liian kovaa, mutka meni pitkäksi ja hän nappasi kakkossijan takaisin. Mutta minulla ei ole syytä valittaa, saavutin palkintosijoituksen, paljon pisteitä ja nousin sarjan pistetilanteessa johtoon, Ekström kommentoi Audi Motorsportin tiedotteessa.

BMW-kuljettajat Bruno Spengler ja Maxime Martin ajoivat lopulta kilpailussa kaksoisvoittoon. Martinin ja Ekströmin välinen aikaero maalissa oli alle puoli sekuntia.

DTM-kauden aikana ajetaan yhdeksän kilpailuviikonloppua viidessä eri maassa ja kilpailulähtöjä kauden aikana kertyy yhteensä 18. Saksan Hockenheimin, EuroSpeedwayn, Norisringin ja Nurburgringin lisäksi sarjaa ajetaan Unkarissa, Venäjällä, Hollannissa, sekä Itävallassa. Norisringin toinen kilpailulähtö ajetaan sunnuntaina.

1. kilpailulähdön tulokset

1) Bruno Spengler (BMW) 53.15,532
2) Maxime Martin (BMW) + 4,385
3) Mattias Ekström (Audi) + 4,776
4) Marco Wittmann (BMW) + 10,812
5) Timo Glock (BMW) + 12,151
6) Tom Blomqvist (BMW) + 12,828

Pistetilanne 7/18 osakilpailun jälkeen

1) Mattias Ekström (Audi) 77
2) Rene Rast (Audi) 72
3) Jamie Green (Audi) 71
4) Lucas Auer (Mercedes) 69
5) Timo Glock (BMW) 59
6) Gary Paffett (Mercedes) 55

Lue myös! Kahden lajin ruotsalaismestari ajautui haastavaan tilanteeseen – ”Olen iloinen, että pomoni teki päätöksen” (25.6.2017)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit