DTM julkisti ensi kauden kilpailukalenterin – Ajetaanko toukokuussa KymiRingillä?

19.9.2019 / 20:52
DTM-kilpailu Nurburgringin radalla Saksassa tänä vuonna (Kuva: Audi MediaCenter).

[ A- ] / [ A+ ]

Ajetaanko legendaarisen DTM-sarjan yksi osakilpailuista ensi vuonna Suomessa?

Rata-autoilun DTM-sarja julkisti ensi kauden kilpailukalenterinsa torstaina. Mukana on 10 kilpailuviikonloppua ja jokaisessa niissä ohjelmassa on tuttuun tapaan kaksi kilpailulähtöä, yksi lauantaina ja yksi sunnuntaina. Kausi 2020 käynnistyy Belgian Zolderista huhtikuun viimeisenä viikonloppuna ja viimeiset sarjapisteet jaetaan Saksan Hockenheimissa lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna.

Mukana on kaksi täysin uutta osakilpailua, sekä yksi osakilpailu, jota ei vielä julkistettu. DTM-sarja ei ole koskaan aiemmin vieraillut Ruotsissa, mutta nyt tähän saadaan muutos, kun legendaarinen ex-F1-rata Anderstorp isännöi kauden neljättä kilpailuviikonloppua kesäkuussa. Italiassa DTM on vieraillut aiemmin useillakin eri radoilla, mutta ei vielä koskaan aikaisemmin Monzassa, missä ensi vuonna osakilpailu on kalenterissa kesäkuun viimeisenä viikonloppuna.

Kauden kolmas osakilpailu ajetaan 29.-31. toukokuuta, mutta missä, sitä ei vielä julkistettu. DTM-sarjan tiedotteessa sanotaan, että kyseisen osakilpailun isäntämaa ja rata julkistetaan ennen 4.-6. lokakuuta Hockenheimissa, Saksassa ajettavaa kuluvan kauden viimeistä osakilpailua.

– Meillä on vielä yksi yllätys kertomatta ja siitä tulee jännittävää, DTM-sarjan promoottorin ITR:n toimitusjohtaja Achim Kostron kommentoi.

 

 

“Missä aikataulussa ja miten”

Voisiko tuo ensi kauden kilpailukalenterista puuttuvan osakilpailun isäntämaa ja rata mahdollisesti olla Suomi ja KymiRing? Aiemmin elokuussa KymiRingin toimitusjohtaja Markku Pietilä kertoi MTV Urheilun haastattelussa, että maailmankuulu ratasarja saatetaan nähdä Suomessa ja uudella sinivalkoisella radalla jo ensi vuonna.

– Lähtökohta on se, että keskustelemme tosi vakavasti DTM:stä. He haluavat tulla Skandinaviaan ja kysymys on vain, että missä aikataulussa ja miten. Se on täysin mahdollista, että jos pääsemme eteenpäin, niin se voisi olla jopa ensi vuonnakin, Pietilä sanoi.

Myös KymiRingin mahdollinen paikka kilpailukalenterissa juuri Lausitzringin ja Anderstorpin osakilpailujen välissä antaa lisäpotkua Suomen osakilpailun mahdollisuudelle. Lausitzringin rata sijaitsee Saksan pohjoispuolella, Berliinin alapuolella, ja radalta on vain reilut 400 kilometriä satamakaupunki Lyypekkiin, mistä on hyvät laivayhteydet DTM-karavaanille Suomeen.

Lausitringin osakilpailu ajetaan kaksi viikkoa ennen mahdollista Suomen osakilpailua, kun taas kaksi viikkoa mahdollisen Suomen osakilpailun jälkeen DTM-sarjan ohjelmassa on Ruotsin Anderstorpissa ajettava osakilpailu. Anderstorpin rata puolestaan sijaitsee Ruotsin eteläpuolella, reilut 400 kilometriä Tukholmasta.

KymiRing isännöi ratamoottoripyöräilyn MM-sarjan MotoGP:n osakilpailua heinäkuussa 2020. Suomessa on ajettu DTM-sarjaa aiemmin kaksi kertaa, Helsingissä vuosina 1995 ja 1996, tosin jälkimmäisenä vuonna sarjan nimi oli ITC, kun DTM pyrki kansainvälistymään. Käytännössä kyseessä oli kuitenkin sama sarja. Kun kautta 2019 on ajamatta enää kaksi kilpailulähtöä, on Rene Rast varmistanut jo kuljettajien ja Audi autonvalmistajien mestaruuden.

Tänä vuonna ensimmäistä kertaa ajettu, naisille tarkoitettu W Series -formulasarja, jatkaa DTM:n oheissarjana myös ensi kaudella. Nyt julkaistu kilpailukalenteri vaatii vielä FIA:n maailmanneuvoston hyväksynnän. UrheiluUutiset.com ei tavoittanut torstaina KymiRingin johtoa tai DTM-sarjan johtoa kommentoimaan Suomen mahdollista kilpailuisännyyttä DTM-sarjassa kaudella 2020.

DTM:n kilpailukalenteri 2020

24.-26.04. Zolder, Belgia
15.-17.05. Lausitzring, Saksa
29.-31.05. Ilmoitetaan myöhemmin
12.-14.06. Anderstorp, Ruotsi
26.-28.06. Monza, Italia
10.-12.07. Norisring, Saksa
22.-23.08. Brands Hatch, Englanti
04.-06.09. Assen, Hollanti
11.-13.09. Nurburgring, Saksa
02.-04.10. Hockenheim, Saksa

 

 

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit