MOTORSPORT

Edes kuumeilu ei pysäyttänyt Trogenia Moskovassa – “On tämä taas mahtavaa hommaa”

F4-formuloiden NEZ-sarja jatkui viime viikonloppuna Moskovassa, Venäjällä ja kyseessä oli kauden viides osakilpailu. Debyyttikauttaan ajanut Sami-Matti Trogen avasi viikonlopun komealla kolmossijalla, mutta sitten iskenyt flunssa verotti voimia kahdesta viimeisestä kilpailulähdöstä.

Sami-Matti Trogenin, 15, debyyttikausi oli tuonut ennen Moskovan kilpailua paljon kokemusta ja yhden palkintosijan, kun lohjalainen ajoi Ahvenistolla toiseksi. Sen jälkeiset kaksi kilpailua, joista toinen oli Espanjan sarjan avauskilpailu ja toinen Pärnussa ajettu NEZ-sarjan koitos, ovat menneet enemmän tai vähemmän myrskyisissä merkeissä. Tällä kertaa Moskovassa aurinko kuitenkin paistoi, auto toimi ja Trogen loisti noustessaan palkintokorokkeelle.

– Tavoite Moskovaan lähtiessä oli vain se, että tästä tulisi ehjä viikonloppu ilman kolareita tai tekniikkamurheita. Toki jokaiseen kisaan lähtiessä mielessä on myös podiumpaikka, turha sitä on kieltää. No ei se viikonloppu aivan nappiin mennyt. Tällä kertaa kun auto oli ihan timanttia, niin kuskiin tuli vikaa, Trogen kommentoi tiedotteessaan.

Myös Moskovassa ajettiin viikonlopun aikana totutusti kolme starttia. Ensimmäinen perjantaina ajettu lähtö toi Trogenille uran toisen palkintosijan.

– Aika-ajot meni hyvin ja pääsin lähtemään kolmannesta ruudusta. Startti onnistui, pidin paikkani ja kun päästiin ekoihin mutkiin, niin yritin nousta toiseksi, mutta pikkuisen jäi kaivelemaan, kun ei ohitus onnistunut. Kärjessä tanskalaiskuljettaja Christian Lundgaard vähän karkasi, mutta seurasin edellä mennyttä venäläistä Alexander Smolyaria. Ajettiin aika peräkkäin maaliin, muutama sekunti tuli eroa. Oli uskomaton fiilis kun näin ruutulipun ja tajusin, että kaikkien vastoinkäymisten jälkeen nyt meni aika putkeen, Trogen hehkuttaa.

Lauantaina ajettiin kaksi starttia, mutta Trogen oli heti aamusta hyvin mietteliäs, yöllä kun oli noussut kuume.

– Olin reissussa mentorini Matti Alamäen kanssa ja sanoin hänelle aamulla, että on vähän heikko olo. Matti hankki joitain vitamiineja ja tuntui, että niistä oli vähän apua, mutta ihan tikissä en ollut. (Lauantain) ensimmäinen lähtö meni vähän heikommin kuin perjantainen, putosin siinä alussa yhden sijan ja vaikka miten yritin taistella muita ja omaa kuumeilua vastaan, en päässyt enää ohituksiin vaan olin viides, Trogen kertaa.

“Kummasti tuli pirteämpi olo”

Lauantain toinen lähtö ei sitten enää ollut pelkästään Trogenin omissa käsissä, vaan lupa heltisi vasta lääkärissä käynnin jälkeen.

– Menin kilpailupaikan lääkärille, joka antoi minulle jotakin lääkettä. En ihan tiennyt mitä pillereitä mulle syötettiin, mutta kummasti tuli pirteämpi olo. Sovittiin, että seurataan mihin oloni muuttuu, joten lähtöön pääseminen oli veitsen terällä. Alamäki oli huolissaan terveydestäni, piti pienenä riskinä osallistumistani ja kävi neuvottelua isäni ja tallipäällikkö Marko Koirasen kanssa, mutta kuume ei noussut lisää ja pääsin starttiin, Trogen taustoittaa.

Lauantain toisesta ja samalla koko viikonlopun kolmannesta lähdöstä tuloksena oli yhdeksäs sija.

– Lähdin yhdeksännestä ruudusta, tsemppasin itseäni keskittymään vain omaan ajoon ja virheiden välttelyyn. Onnistuin siinä ja pidin paikkani loppuun asti. Maalissa olin niin väsynyt, että autosta nouseminenkin oli tuskaa, hyvä ettei apuvoimia tarvittu.

Moskovasta kaikista kolmesta lähdöstä pisteitä saalistanut Trogen on kahden palkintosijan voimin sarjassa sijalla 10.

– Nyt vähän väsyttää, mutta siitä huolimatta tuntuu, että on tämä taas mahtavaa hommaa. Koiranen GP:n porukka oli tehnyt varmasti ison työn, auto oli kuin uudestisyntynyt. Kyllä maistui ajaminen, Trogen kiitteli tiimiään.

Seuraavaksi Trogenilla on edessään kesäloma.

– On ollut aika haipakkaa, mutta nyt alkaa kesäloma, sillä kisoista on neljä viikkoa taukoa. Aion keskittyä lepäämiseen, koiran kanssa ulkoiluun ja perheen kanssa olemiseen. No, saatan toki vähän ajaa simulaattorilla ja jospa pääsisin ensimmäistä kertaa kokeilemaan kartingia ulkoradalle, Trogen päätti.

Seuraava osakilpailu ajetaan jälleen Moskovassa, 18.-20. elokuuta.

Lue myös! F4 NEZ: Suomalaisilla loistava viikonloppu Moskovassa – “Käytin mahdollisuuteni ja se tuotti tulosta” (18.7.2017)

Teksti: Sami-Matti Trogenin tiedote
Kuva: Tero Turunen

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com