Edessä kauden viimeinen Euroopan koitos, Grönholm haluaa palkinnoille – “Teen kaikkeni saavuttaakseni sen”

10.10.2018 / 14:29
Niclas Grönholm Latvian kilpailussa syyskuussa (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin MM-sarjan kuluvasta kaudesta on takana nyt jo kymmenen kisaa, joten suomalaisen GRX Taneco -tiimin “oppiaika” on siirtymässä viimeiseen vaiheeseensa. Kyseessä on tiimin Hyundai i20 Supercar -autojen debyyttikausi, joten kehitystyö on ollut koko ajan kaikkein tärkeimmässä roolissa.

Suomalaistiimi onkin täyttänyt hienosti odotuksensa, sillä sen värit on nähty semifinaalissa kauden jokaisessa kilpailussa tällä kaudella. Plakkarissa on kuitenkin myös kolme finaalipaikkaa, joista kruununa Niclas Grönholmin Latviassa saavuttama neljäs sija, joten tiimissä halutaankin nyt hyödyntää kauden aikana saatua kokemusta ja parantaa suorituksia entisestään.

Pohjois-Saksassa, 45 kilometriä Hampurista etelään sijaitseva Esteringin rata tunnetaan nopeista, kapeista suorista ja tiukoista mutkistaan. Rata on yksi MM-kalenterin lyhimmistä (925 metriä) ja samalla tavanomaisesta poikkeavin rallicross-rata, jossa voi voi tapahtua mitä vaan. Sääennuste lupaa viikonlopuksi hyvää keliä lämpötilojen ollessa + 12:n ja + 23:n asteen välillä.

– Tunnen Esteringin radan todella hyvin. Ajoin itse siellä ensimmäisen kerran jo vuonna 2002. Se on hyvin erilainen rata tämän kauden aiempiin kisoihin verrattuna ja kaikki on mahdollista. Uskon radan sopivan autoillemme. Tiedän, että kuskit odottavat innolla yhtä suosikkiosakilpailuistaan, jossa he ovat myös menestyneet hyvin. Luvassa on kuitenkin tiukka kisa, GRX Tanecon tiimipäällikkö Jussi Pinomäki korostaa.

– Ensimmäinen mutka on todella ahdas, joten siinä on aina paljon tapahtumaa jokaisella kierroksella. Paljon on kiinni tuurista, mutta se täytyy myös ansaita, joten meidän onkin tehtävä kovasti töitä varmistaaksemme että onnetar on puolellamme. Tavoitteemme on joka tapauksessa ajaa vahva kisa, niin että “podium” sijoituskin olisi mahdollinen, Pinomäki lisää.

Timur Timerzyanovilla on jo neljän MM-, sekä neljän EM-osakilpailun kokemus Esteringiltä. Venäläiskuljettajan paras sijoitus on vuodelta 2014, jolloin hän ajoi MM-sarjan osakilpailussa seitsemänneksi. Grönholmille puolestaan on vuorossa kolmas Saksan MM-osakilpailu. Viime vuonna viidenneksi ajanut Grönholm tekeekin nyt varmasti kaikkensa päästäkseen palkintopallille tässä kauden toiseksi viimeisessä kisassa.

– Estering on rata, jota sekä rakastan, että pelkään. Olen aina nauttinut siellä ajamisesta, mutta kun lähtöviivalla on viisi autoa, radan kapeus tekee vaikeista kohdista entistäkin vaikeampia ja ohittamismahdollisuudet ovat todella rajalliset. Toisaalta, Estering on rata jolla mitä vain voi tapahtua, joten luvassa on paljon jännitystä niin kuskeille, kuin faneillekin. Toivottavasti pääsen ehjänä karsintakierrosten läpi, sillä minulla on tähtäimessäni paikka palkintopallilla ja teen kaikkeni saavuttaakseni sen, Grönholm vakuuttaa.

– Saksa on yksi perinteisistä rallicross-maista. Estering taas on epätavallinen rallicross-rata, jossa on hyvin kapeita osioita ja monta tiukkaa mutkaa. Sinne pitää mennä hyvin valmistautuneena ja sitähän me olemme. Tiimi on paiskinut kovasti töitä USA:sta palattumme niin, että autot on saatu valmiiksi Saksaa varten. Olosuhteet ovat hyvät ja Buxtehudeen on luvattu aurinkoista keliä. Lähdenkin kisaan positiivisella mielellä. Meidän pitää nyt saalistaa pisteitä ja aion tehdä parhaani sen eteen, Timerzyanov puolestaan ennakoi.

Teksti: GRX Tanecon tiedote


Facebook kommentit