Eerik Pietarinen ajoi San Marinossa neljänneksi – “Tämä oli todella hyvää kokemusta meille”

2.7.2018 / 14:32
Eerik Pietarinen kilpaili San Marino Rallissa Peugeotilla (Kuva: Campionato Italiano Rally).

[ A- ] / [ A+ ]

Perjantain erikoiskokeiden jälkeen yhdeksäntenä San Marino Rallissa ollut Eerik Pietarinen nousi lauantaina viisi sijaa ylöspäin ja saapui maaliin yleiskilpailun neljännellä sijalla. Rallin SM-sarjan SM1-luokkaa tänä vuonna dominoinut Pietarinen kilpaili Italian rallisarjassa ensimmäistä kertaa.

Perjantaina ja lauantaina ajettu San Marino Ralli oli Italian rallisarjan kauden viides osakilpailu. Eerik Pietarinen ja kartanlukija Juhana Raitanen olivat mukana rengasjätti Pirellin tukemana italialaisen F.P.F Sport -tiimin Peugeot 208 T16 -autolla. Kyseessä oli sama auto, millä Kalle Rovanperä ajoi viime vuonna Italian rallisarjassa kuusi osakilpailua.

Avauspäivän ohjelma käsitti perjantaina viisi erikoiskoetta yhteispituudeltaan reilut 36 kilometriä. Pietarinen saapui yötauolle sijalla yhdeksän.

– Muuten meni hyvin, mutta kolmannella erikoiskokeella hävittiin paljon, koska käsijarru jumittui päälle ja spinnattiin. Siinä meni tovi aikaa päästä uudelleen liikkeelle. Sama pätkä ajettiin toisenkin kerran ja silloin juutuimme edellä ajaneen kuskin perään, kun hänellä oli tullut rengasrikko, Pietarinen kertaa kilpailun kulkua tiedotteessaan.

Lauantaina ajettiin kahdeksan erikoiskoetta, joille kertyi mittaa yhteensä hieman alle 84 kilometriä. Pietarisen tiimikaveri, Italian rallisarjan moninkertainen mestari ja San Marino Rallin viisi kertaa voittanut Paolo Andreucci, joutui keskeyttämään heti toisen ajopäivän ensimmäisellä erikoiskokeella jousitusmurheiden seurauksena. Pietarinen täräytti puolestaan avauspätkällä toiseksi nopeimman ajan ja nousi kokonaistilanteessa kuudenneksi.

Kahdeksasta erikoiskokeesta Pietarinen ajoi lauantaina neljän nopeimman joukkoon viidellä.

– Lauantai meni paremmin ja saimme ajettua tasaisesti ihan kohtuullisia aikoja. Viimeisellä erikoiskokeella oli sitten taas vähän ongelmia, kun jotain hajosi ja moottori ei käynyt kunnolla. Päästiin kuitenkin maaliin asti, mikä oli nyt tärkeintä, neljännen sijan napannut Pietarinen korosti.

“Kotimaassa saa mennä yleensä aika lentokenttää”

Pietarinen oli Pirelli-renkailla ajaneista kuljettajista paras, kun edelle ehti kaksoisvoiton Michelinin renkailla ajaneet Daniele Ceccoli, sekä Simone Campedelli ja Yokohaman renkaisiin luottava Nicolo Marchioro. 42-vuotias sanmarinolainen Ceccoli oli edellisen kerran juhlinut minkään rallin yleiskilpailun voittoa vuonna 2002, joten kotiyleisön edessä nyt tullut merkittävä ykkössija varmasti maistui makealle.

24-vuotias Pietarinen vasta kolkuttelee kansainvälisen uran portteja ja nyt tullut kokemus oli tulevaisuutta ajatellen enemmän kuin tärkeä, olihan Pietarinen kilpaillut aiemmin ulkomailla ainoastaan Virossa ja Latviassa.

– Tämä oli todella hyvää kokemusta meille ja saimme paljon oppia. Täällä tiet ovat niin eriluonteisia kuin Suomessa. Nyt meillä oli hitaita ja aika rajussakin kunnossa olevia teitä ajettavana, kun taas kotimaassa saa mennä yleensä aika lentokenttää, Pietarinen muistuttaa.

Pietarisen ja Raitasen kausi jatkuu parin viikon päästä Virossa ajettavalla kovatasoisella Estonia Rallilla. Sen jälkeen edessä on se kauden ykkösjuttu ja haasteista ehdottomasti kovin, Suomen MM-ralli WRC2-luokassa. Pietarinen kilpailee Keski-Suomen sorasirkuksessa ensimmäistä kertaa nelivetokalustolla.

– Parin viikon päästä ajetaan Neste Rallin testit ja siitä sitten pikkuhiljaa kohti itse tapahtumaa. Siellä on WRC2-luokassa todella kova kattaus, joten alusta asti pitää ajaa kovaa vauhtia. Samalla pitää kuitenkin muistaa, että kisa on luonteeltaan pitkä, joten sekin pitää osata ottaa huomioon, Pietarinen päätti.

Estonia Ralli käynnistyy lauantaina 14. heinäkuuta ja Suomen MM-ralli torstaina 26. heinäkuuta.

San Marino Rallin yleiskilpailun lopputulokset

1) Daniele Ceccoli (Skoda) 1.30.03,9
2) Simone Campedelli (Ford) + 12,0
3) Nicolo Marchioro (Skoda) + 42,0
4) Eerik Pietarinen (Peugeot) + 1.28,3
5) Mauro Trentin (Skoda) + 1.41,3
6) Luca Panzani (Skoda) + 2.54,8

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit