Eerik Pietariselle iso pettymys – Skoda lipsahti kiveen, perjantain ajot ajettu

2.8.2019 / 09:04
Eerik Pietarinen ja Juhana Raitanen (Kuva: Eerik Pietarisen tiedotus).

[ A- ] / [ A+ ]

Suomen MM-rallin ensimmäinen todellinen ajopäivä on käynnistynyt dramaattisesti.

Perjantain ensimmäisellä erikoiskokeella Oittilassa WRC2 Pro -luokassa kilpaileva Eerik Pietarinen ajoi ulos, TGS Worldwide -tallin uusi Skoda Fabia R5 Evo -auto osui kiveen, eikä Pietarinen pystynyt jatkamaan enää matkaa. Edessä on keskeytys perjantain erikoiskokeiden osalta. Myös Pietarisen tallikaverilla Kalle Rovanperällä oli avauserikoiskokeella yksi läheltä piti tilanne, mutta luokan MM-pistejohtaja selvitti tiensä erikoiskokeen maaliin asti.

Yleiskilpailun puolella suomalaiskuljettajat nappasivat Oittilassa kaksi ensimmäistä sijaa. Jari-Matti Latvala oli nopein, mutta Esapekka Lappi hävisi vain 0,1 sekuntia. Kärkinelikko mahtui 0,9 sekunnin sisään, Kris Meeke oli kolmas ja Ott Tänak neljäs, eli kaikki kolme Toyota-kuljettajaa mahtuivat neljän parhaan joukkoon. Teemu Suninen hävisi kahdeksanneksi nopeimmalla ajalla, eroa kärkeen tuli 5,3 sekuntia.

Hyundain Thierry Neuville pettyi perjantain avaukseensa, belgialainen hävisi Latvalalle lähes 12 sekuntia ja MM-pistekakkonen oli maalissa ihmeissään mihin torstain testierikoiskokeen hyvä vauhti oli yhdessä yössä hävinnyt.

Teksti: Jari Hotti, Jyväskylä
toimitus@urheiluuutiset.com

 


Facebook kommentit