Eerik Pietariselle kaksi ulkomaan keikkaa – Pitkä Skoda-putki katkeaa Italiassa

4.4.2021 / 15:34
Eerik Pietarinen Viron MM-rallissa syyskuussa 2020 (Kuva: Eerik Pietarinen Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Tänä vuonna vasta yhden rallin ajanut Eerik Pietarinen sai kilpailukalenteriinsa kaksi tärkeää lisämerkintää. Ensi viikonloppuna tuusulalainen kilpailee Italiassa ja toukokuussa Saksassa.

Perinteinen Sanremo Ralli Italiassa on jälleen kerran kerännyt lähtöviivalle komean kattauksen ja R5-luokan ralliautoja mukana nähdään peräti 47 kappaletta. Tänä vuonna vasta yhden rallin, Rovaniemen MM-rallin helmikuussa, ajanut Eerik Pietarinen, 27, starttaa Sanremo Ralliin italialaisen HK Racing -tiimin Volkswagen Polo GTI R5 -autolla.

Vastaansa Pietarinen ja kartanlukija Antti Linnaketo saavat Italian ralliparhaimmiston lisäksi muun muassa Hyundai-duon Craig Breen ja Oliver Solberg, vuoden 2019 Euroopan mestarin Chris Ingramin, Stephane Lefebvren, Marco Bulacia Wilkinsonin, sekä Filip Maresin. Sanremo Ralli on Italian rallisarjan kauden toinen osakilpailu ja Alps Rally Trophyn avausosakilpailu. Pietarinen on ilmoitettu mukaan kilpailuun ajamaan trophy-pisteistä.

Lauantaina ja sunnuntaina (10.-11.4.) ajettava kilpailu pitää sisällään kahdeksan asfaltilla ajettavaa erikoiskoetta, yhteispituudeltaan reilut 90 kilometriä. Varsinaisen Sanremo Rallin rinnalla ajetaan myös WRC-autoille tarkoitettu oma kilpailu, jossa mukana ovat Hyundain-tähtiduo Thierry Neuville ja Ott Tänak, Hyundain junioritiimin Pierre-Louis Loubet, sekä elämysmatkailijat Massimo “Pedro” Pedretti (Hyundai) ja Paolo “Il Valli” Vallivero (Ford).

Pietarinen on startannut urallaan R5-auton ratissa yhteensä 25 kilpailuun ja niistä lähes kaikissa (23) alla on ollut Skoda. Edellisen kerran Pietarinen kilpaili jollain muulla R5-autolla kuin Skodalla, syksyllä 2018 Italiassa, ja silloin Peugeot 208 T16:lla. Ennen nyt ajettavaa Sanremo Rallia Pietarinen ehti ajaa R5-kilpailuistaan 14 viimeisintä kilpailua peräkkäin Skodalla.

7.-8. toukokuuta Pietarinen ja Linnaketo hyppäävät jälleen Skodaan, kun kaksikko osallistuu Saksassa ajettavaan Sulingen Ralliin. Kyseessä on Saksan rallisarjan kauden avausosakilpailu ja myös tämä kilpailu, 156,40 ek-kilometriä, ajetaan asfalttiteillä. Viime vuonna Pietarinen päätti kautensa Saksassa, voittamalla asfaltilla ajetun Atlantis Rallin yleiskilpailun. Vuonna 2019 Pietarinen kruunattiin Saksassa ADAC Opel Rallye Cup -sarjan mestariksi.

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

 

Hyundai ei jätä kiveäkään kääntämättä – Kroatian kenraaliin viidellä autolla


Facebook kommentit