Eerik Pietariselle komea voitto Saksassa tiukan sekuntitaistelun päätteeksi

26.10.2020 / 16:29
Eerik Pietarinen Viron MM-rallissa syyskuussa (Kuva: Eerik Pietarisen tiedotus).

[ A- ] / [ A+ ]

Eerik Pietarinen teki hienon paluun reilun puolentoista kuukauden mittaiselta kilpailutauolta, kun tuusulalainen kaasutteli yhdessä kartanlukijansa Antti Linnakedon kanssa Saksassa lauantaina ajetussa Atlantis Rallissa yleiskilpailun voittoon.

Atlantis Rallin keskuspaikka sijaitsi Kaltenkirchenin kaupungissa lähellä Hampuria. Kilpailu ajettiin lauantaina asfalttiteillä ja seitsemän erikoiskoetta käsitti ek-kilometrejä yhteensä reilut 63. Kyseessä oli Eerik Pietariselle, 26, uran ensimmäinen asfalttikilpailu R5-autolla ja tuttuun tapaan tuusulalainen oli liikkeellä TGS Worldwide -tiimin Skoda Fabia R5 -autolla, jonka huollosta kilpailussa vastasivat TGS Worldwide, sekä Knöbel Motorsport Services.

Pietarinen yhdessä kartanlukijansa Antti Linnakedon kanssa olivat edellisen kerran kilpailleet kelloa vastaan syyskuun alussa Viron MM-rallissa, joten kaksikolla oli takanaan kilpailutaukoa reilut puolitoista kuukautta ennen Atlantis Rallin ensimmäistä erikoiskoetta. Kahdella ensimmäisellä erikoiskokeella Pietarinen oli kolmas, sekä toinen ja kokonaistilanteessa tuossa vaiheessa kilpailua toisena, 4,1 sekunnin päässä kilpailua johtanutta Philip Geipeliä perässä.

Voittotaistelusta muodostuikin lopulta juuri Geipelin ja Pietarisen välinen hurja kaksintaistelu, missä välillä eroja mitattiin sekuntien sijaan sekunnin kymmenyksinä. Kolmannella erikoiskokeella Pietarinen kellotti ensimmäisen pohja-aikansa, kaventaen eron Geipeliin nähden 1,9 sekuntiin. Kun myös neljäs erikoiskoe meni Pietarisen nimiin, nousi suomalainen ensimmäistä kertaa kilpailussa johtoon, mutta ero Geipeliin oli vain yksi sekunnin kymmenys.

“Kissa-hiiri-leikki” sai jatkoa seuraavalla erikoiskokeella, kun Geipel oli taas vaihteeksi nopein ja saksalainen nappasi kärkipaikan haltuunsa 0,6 sekunnin turvin. Kuudes erikoiskoe kirjattiin Pietarisen nimiin ja kun kilpailusta oli ajamatta enää yksi erikoiskoe, pituudeltaan 13,7 kilometriä, oli Geipel johdossa ja Pietarinen toisena. Kaksikon välinen ero oli 0,4 sekuntia, kun kolmantena ollut Dennis Rostek oli jäänyt kärjestä jo yli puoli minuuttia.

Kauden avausvoittoaan metsästänyt Pietarinen ei R5-asfalttidebyytissään joutunut pettymään, vaan rallin SM-sarjan SM1-luokan vuoden 2018 Suomen mestari meni ja täräytti viimeiselle erikoiskokeelle hurjan pohja-ajan. Geipel oli toiseksi nopein, mutta hävisi Pietariselle lähes kahdeksan sekuntia ja lopputuloksiin Pietarisen voittomarginaaliksi kirjattiin lopulta 7,4 sekuntia.

ADAC Rallye Atlantis 2020 yleiskilpailun lopputulokset

1) Eerik Pietarinen (Skoda Fabia R5) 35.13,2
2) Philip Geipel (Skoda Fabia R5) + 7,4
3) Dennis Rostek (Volkswagen Polo GTI R5) + 51,6
4) Martin Schutte (Mitsubishi Lancer Evo IX) + 1.46,7
5) Stegan Göttig (Skoda Fabia R5) + 2.15,9
6) Michael Bieg (Mitsubishi Lancer Evo IX) + 3.02,9

Pietarisen keskinopeus: 108,0 km/h
Pohja-ajat: Pietarinen 4, Geipel 3

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit